19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului
Bavaria, patria Oktoberfest, se revoltă împotriva legalizării canabisului

În pofida legalizării recente a canabisului în Germania, vizitatorii Oktoberfest din Munchen ar putea avea parte de o dezamăgire: autorităţile din Bavaria au anunţat marţi că au interzis ţigările cu marijuana pe terasele cafenelelor, în restaurante şi la festivaluri, informează AFP.
Guvernul conservator din acest land din sudul Germaniei a spus că doreşte "să limiteze consumul de canabis în public", în pofida legalizării acestui drog la nivel federal.
Clemens Baumgärtner, directorul Oktoberfest, celebrul festival al berii din capitala bavareză, a declarat că doreşte să facă din acest eveniment o zonă fără canabis.
"Un festival pentru întreaga familie, precum Oktoberfest, şi consumul de canabis nu se potrivesc", a spus el.
De la 1 aprilie, Germania a devenit cea mai mare ţară din UE care a legalizat consumul de canabis printr-o reformă care suscită atât aşteptări, cât şi îngrijorări.
Adulţii germani care sunt amatori de canabis pot de acum înainte să deţină 25 de grame de canabis uscat în spaţii publice, iar cultivarea plantelor de marijuana la domiciliu - până la 50 de grame şi până la trei plante per adult - este permisă.
În schimb, consumul de canabis este interzis pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor, creşelor, terenurilor de joacă pentru copii şi spaţiilor sportive publice. Iar în zonele pietonale, el este interzis între orele locale 07:00 şi 20:00.
Însă Germania este un stat federal, iar fiecare land regional dispune de un anumit grad de libertate pentru a decide felul în care aplică noua legislaţie în domeniu.
"Bavaria consolidează protecţia copiilor şi a tinerilor", a declarat şeful guvernului bavarez, conservatorul Markus Soder, care s-a opus legalizării canabisului, notează Agerpres.


Articole înrudite