15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rusia afirmă că a doborât 31 de drone ucrainene pe teritoriul său
Rusia afirmă că a doborât 31 de drone ucrainene pe teritoriul său

Rusia a doborât 31 de drone ucrainene pe teritoriul său şi a respins o încercare de debarcare a forţelor ucrainene în peninsula anexată Crimeea, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.
"Sistemele de apărare aeriană active în regiunile Belgorod, Briansk şi Kursk (la graniţa cu Ucraina) au interceptat şi distrus 31 de drone ucrainene", a precizat ministerul pe Telegram, fără a menţiona dacă au existat răniţi sau pagube materiale.
Guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat anterior că o dronă a fost distrusă de forţele ruse, fără a se înregistra răniţi sau pagube materiale.
Oficialul rus a afirmat că Kievul a folosit şi arme cu submuniţie împotriva a patru districte din regiunea sa, provocând "distrugeri parţiale" ale unor locuinţe şi clădiri anexe.
După lansarea de către Ucraina a contraofensivei sale începutul lunii iunie, regiunile ruseşti au acuzat aproape în fiecare zi forţele ucrainene că lansează atacuri, cu drone sau obuze, împotriva ţintelor civile.
Ministerul rus al Apărării a raportat miercuri că a respins o încercare de debarcare a forţelor ucrainene în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.
"În partea de nord-vest a Mării Negre, acţiunile unei aeronave a forţelor aerospaţiale ruse au pus capăt unei încercări de pătrundere pe teritoriul Crimeei a unui grup de debarcare al forţelor armate ucrainene", a informat ministerul.
Aceşti soldaţi se îndreptau spre capul Tarkhankut, în nord-vestul peninsulei, la bordul unei "ambarcaţiuni militare rapide şi trei ski-jet-uri".
Moscova a declarat în mai multe rânduri în vara acestui an că a distrus ambarcaţiuni militare ucrainene în Marea Neagră care se îndreptau spre Crimeea.
Pe 10 septembrie, trei bărci care transportau soldaţi ucraineni au fost distruse în vestul Mării Negre de avioanele flotei ruse, potrivit Ministerului rus al Apărării, notează Agerpres.


Articole înrudite