18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sean McGirr este noul director de creaţie al casei de modă Alexander McQueen
Sean McGirr este noul director de creaţie al casei de modă Alexander McQueen

Designerul irlandez Sean McGirr, care a lucrat pentru Dries van Noten şi JW Anderson, a fost numit în funcţia de director de creaţie al casei Alexander McQueen, a anunţat marţi grupul din industria produselor de lux Kerring, care deţine acest brand, informează AFP.
El o va înlocui pe Sarah Burton, care a preluat conducerea casei Alexander McQueen în 2010 după sinuciderea fondatorului ei şi s-a remarcat în anul următor creând rochia de mireasă pentru Kate Middleton, soţia prinţului William.
Sean McGirr a fost directorul diviziei pret-a-porter din cadrul casei britanice JW Anderson, căreia i s-a alăturat în 2020 pentru a coordona colecţiile sale masculine, preluând ulterior şi responsabilităţile aferente colecţiilor feminine.
"Aşteptăm cu nerăbdare să deschidem acest nou capitol în istoria acestui brand deosebit", a declarat Francois-Henri Pinault, CEO-ul grupului Kering, citat într-un comunicat de presă. "Prin experienţa, personalitatea şi energia lui creativă, el va aduce casei Alexander McQueen un puternic limbaj creativ, sprijinindu-se în acelaşi timp pe moştenirea ei unică", a adăugat Gianfilippo Testa, directorul general al casei Alexander McQueen.
Absolvent al Colegiului de artă şi design Central Saint Martins din Londra, care a format numeroşi creatori de modă, Sean McGirr, care a lucrat şi pentru Burberry la începuturile carierei sale, a făcut parte din echipele de creaţie de la Tokyo şi Paris ale grupului Uniqlo, între 2014 şi 2018. A devenit apoi creator de colecţii feminine pentru casa de modă Dries Van Noten, la Anvers, notează Agerpres.


Articole înrudite