29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grigori Rasputin, un celebru mistic rus care a avut o influenţă enormă asupra familiei ultimului ţar rus Nicolae al II-lea, a făcut unele profeţii despre viitor, dintre care unele chiar s-au îndeplinit. Supranumit „călugărul nebun”, el a prezis, între altele, că Sfârşitul lumii va veni la 23 august 2013, relatează portalul rus Psyteh.
Rasputin este cel care a prezis venirea noii puteri în Rusia imperială şi „munţi de oameni ucişi”, printre care nobili importanţi. „Apa din râul Neva se va păta cu sângele lor”, spunea el într-o faimoasă predicţie, înainte ca puterea bolşevică să masacreze cea mai mare parte a aristocraţiei ruse, inclusiv întreaga familie a ţarului Nicolae al II-lea. Ce-i drept, familia ţarului a fost ucisă la Ekaterinburg, în Urali, departe de Sankt-Petersburg.
Tot el, dacă ar fi să dăm crezare legendelor, a profeţit represiunile staliniste din anul 1937, ce aveau să se întâmple după 25 de ani şi „trei luni” după lovitura de stat bolşevică din 1917. Rasputin şi-a anticipat chiar şi împrejurările morţii sale şi a vorbit explicit despre ele. Dacă va fi ucis de „simpli tâlhari dintre ţăranii ruşi”, ţarul Nicolae poate să nu-şi facă griji pentru soarta sa şi urmaşii săi vor fi la putere „o sută de ani sau mai mult”. În cazul în care va fi asasinat de nobilime - de „rude ale ţarului” - atunci viitorul Rusiei şi al familiei imperiale va fi teribil. Nobilii vor fi nevoiţi să fugă din ţară, iar, dintre „rudele ţarului”, nimeni nu va fi lăsat în viaţă, profeţise Rasputin cu puţin timp înainte ca „urgia roşie” să se abată asupra Rusiei ţariste.
„Omul va deveni din nou fiară şi, ca orice animal, va ataca sau fi atacat”
Grigori Rasputin a prezis şi evenimente îngrozitoare ce ţin de viitorul în general al Planetei: „Cutremurele vor deveni mai frecvente, apa şi pământul se vor deschide şi vor absorbi oameni şi obiecte. Oamenii se vor uita la violenţa de zi cu zi în apropierea casei lor, pentru că omul va deveni din nou fiară şi, ca orice animal, va ataca sau fi atacat. Aceşti oameni nu vor şti să facă distincţie între bine şi rău”.
Călugărul rus profeţise şi în legătură cu o altă nenorocire - „o furtună teribilă” - care se va produce la 23 august 2013: „... focul va înghiţi toată viaţa de pe uscat, iar după aceasta, viaţă nu va mai exista şi se va instala o linişte de mormânt”.
Conform previziunilor lui Rasputin, în acest timp ar trebui să revină Iisus Hristos pe Pământ ca să-i avertizeze şi să-i aline pe oameni în legătură cu dezastrul iminent, după care se va înălţa din nou la Cer.
„Când timpurile se vor apropia de beznă, iubirea oamenilor se va transforma în vegetaţie uscată. În deşertul acelor vremuri vor creşte doar două plante - planta câştigului şi cea a iubirii de sine. Florile acestor plante vor fi luate drept flori de dragoste, în timp ce omenirea în acest timp blestemat se va fi scufundat într-o indiferenţă totală”, mai prezicea Rasputin.


Articole înrudite