16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce este WSOP?
Ce este WSOP?

WSOP este prescurtarea de la World Series of Poker, care reprezintă cele mai tari turnee de poker ce au loc în fiecare an în Las Vegas, unde se adună cei mai buni jucători din lume în încercarea de a-și demonstra supremația. WSOP este, așadar, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în lumea pokerului.

Spre exemplu, la ediția din 2021 au fost organizate nu mai puțin de 88 de evenimente la care se adaugă alte 11 în mediul online. Sunt turnee cu buy-in ce variază în funcție de suma pe care fiecare participant a dorit să o aloce. De asemenea, și versiunile de poker au fost variate, incluzând și cele mai populare: Texas Holdem și Omaha Hi. Per total, părerea generală a fost că WSOP 2021 a reprezentat un succes și a continuat cu brio istoria acestui eveniment.

Prima ediție a fost organizată în 1970

Istoria WSOP a început în anul 1970, tot în Las Vegas. Formatul a fost însă diferit, iar ideea i-a aparținut lui Benny Binion, patronul cazinoului Horseshoe Casino. Primii participanți au fost aleși după ce au primit invitații, iar câștigătorul a fost stabilit prin votul unor experți din lumea pokerului.

O bornă importantă în istoria WSOP a fost consemnată în anul 1976. Atunci au fost introduse celebrele brățări de aur, foarte râvnite de fiecare jucător, după ce în primii ani câștigătorii primeau o cupă de argint. Succesul pe care brățările le-au avut i-a determinat pe organizatori să le ofere unele și câștigătorilor din primele ediții. În plus, popularitatea evenimentului a devenit tot mai mare de la ediție la ediție, astfel că și premiile au crescut considerabil.

De asemenea, succesul WSOP a dus la extinderea competiției din SUA și cu alte evenimente organizate în Europa și Asia, și ele foarte populare pentru pasionații de poker. Ba chiar au fost organizate turnee și în Africa. La WSOP pot participa toți cei care au 21 de ani împliniți și care achită taxa de intrare la evenimentele vizate.

Koray Aldemir este jucătorul care a obținut cele mai mari premii la WSOP 2021

Austriacul Koray Aldemir este cel care a plecat acasă după ediția din 2021 de la WSOP. El a câștigat premii în valoare de 8.043.742 de dolari, aproape dublu decât George Holmes, cel clasat pe locul doi, care a câștigat 4.300.000 de dolari. Pe trei s-a clasat ibericul Adrian Mateos, cu 3.672.683, conform datelor făcute publice de organizatori.

Americanul Roland Israelashivili este jucătorul care a intrat de cele mai multe ori în premii la ediția din 2021 (20 de ori), urmat de Ben Yu (19 ori), Daniel Negreanu (de 18 ori ) și Shaun Deeb (de 18 ori). Michael Addamo, Josh Arieh, Anthony Zinno, Jeremy Ausmus, Scott Ball și Kevin Gerhart au reușit să câștige câte două brățări de aur la WSOP 2021.


Articole înrudite