18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Colosseumul din Roma, afectat de ger şi de topirea gheţii
Colosseumul din Roma, afectat de ger şi de topirea gheţii
Fragmente întregi s-au desprins din partea superioară a Colosseumului din Roma din cauza formării gheţii şi a topirii acesteia în timpul zilei, când temperaturile cresc în comparaţie cu cele din timpul nopţii, potrivit ziarului La Repubblica. Amfiteatrul, care a fost închis pentru turişti în weekend, nu se va deshide mai devreme de joi. Pericolul nu este doar posibila cădere a unor părţi din pereţi, ci şi gheaţa care a acoperit cărările.
Duminică dimineaţă, când autorităţile au vrut să deschidă Colosseumul, conform publicaţiei Corriere della Sera, unul dintre ghizi a alunecat şi şi-a rupt un picior, motiv pentru care deschiderea sitului istoric a trebuit amânată. Cu toate acestea, alte situri arheologice din Roma, care au fost închise din cauza vremii nefavorabile, au fost redeschise marţi publicului. Printre acestea, presa italiană menţionează Termele lui Caracalla, Forumul Roman, Palatine Hill, Ostia Antică şi Via Appia.
Din cauza ninsorilor abundente, autorităţile din Roma au închis încă de săptămâna trecută pentru câteva zile instituţiile de învăţământ preuniversitar şi au interzis circulaţia cu motoretele prin oraş, dar aceste interdicţii au fost ridicate marţi. În ciuda criticilor venite din partea opoziţiei, primarul Romei Gianni Alemanno consideră că autorităţile municipale au făcut faţă zăpezii.


Articole înrudite