Empire State Building din New York îşi redeschide observatorul cu o vedere de 360 de grade Recomandat

Luni, 14 Octombrie 2019 09:39
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Empire State Building, istoricul zgârie-nori din New York, şi-a redeschis sâmbătă observatorul de la etajul 102 după renovări care au durat zece luni şi care permite acum o vedere de 360 de grade de pe acoperişul celebrei clădiri, relatează AFP, citat de Agerpres.
Renovarea acestei platforme face parte din cea de-a treia fază a unui proiect ce cuprinde patru etape, care a fost demarat în urmă cu patru ani şi care se ridică la un cost total de 165 milioane de dolari.
Primele două faze vor permite ameliorarea calităţii vizitării istoricei clădiri şi reducerea pe cât posibil a cozilor de aşteptare care se întind de obicei în exterior.
Empire State Realty Trust, proprietar al clădirii, a creat astfel o intrare dedicată vizitatorilor observatorului, care intrau pe aceeaşi cale de acces cu cea a angajaţilor.
A doua fază a fost dedicată unui mic muzeu deschis la primul etaj, situat pe drumul de acces spre ascensoare, ceea ce permite dispersarea vizitatorilor şi reducerea cozilor.
A treia fază a debutat în ianuarie, prin închiderea observatorului de la etajul 102, situat la o înălţime de 351 de metri, pentru lucrări de renovare care au durat mai multe luni şi care s-a redeschis sâmbătă.
Pereţii de peste 1,10 metri înălţime, care blocau o parte din vedere în jurul observatorului, au fost înlocuiţi cu panouri din sticlă securizată.
O altă noutate: ascensorul, care cuprinde de asemenea pereţi din sticlă, oferă acum o mai bună vizibilitate vizitatorului. Transparenţa liftului oferă astfel posibilitatea unei vederi de 360°, indiferent de locul în care este amplasat vizitatorul.
Biletul de acces la etajul 102 va costa 58 de dolari, faţă de 38 de dolari cât era accesul la observatorul de la etajul 86 ce permitea ieşirea în afara clădiri.
Cea de-a patra etapă este dedicată deschiderii, până la sfârşitul anului, a unui observator suplimentar la etajul 80 ce va permite turiştilor să-şi creeze propriul traseu prin New York, având la picioare oraşul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu