23 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Experții Bitdefender au depistat noi tentative de fraudă online ce folosesc imaginea Poștei Române
Experții Bitdefender au depistat noi tentative de fraudă online ce folosesc imaginea Poștei Române

Noi mesaje înșelătoare care pretind că sunt trimise de către Poșta Română urmăresc golirea conturilor bancare ale destinatarilor, avertizează specialiștii Bitdefender.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei de securitate informatică, noile tentative de fraudă au fost depistate începând cu 8 august 2021, iar atacatorii vizează să convingă destinatarii să plătească o taxă suplimentară pentru a primi un colet.
"Mii de email-uri frauduloase în care oamenii sunt notificați că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe vamale de 3,54 lei au fost trimise începând de duminică către ținte din România de pe IP-uri care aparent provin din Statele Unite ale Americii. Mesajul primit îndeamnă țintele să acceseze un link pentru a finaliza plata și a li se confirma expedierea coletului. După accesarea link-ului, victimele le oferă atacatorilor datele lor bancare, care pot fi folosite mai apoi de către hackeri pentru a goli conturile compromise. Conform notificărilor postate de-a lungul timpului de către Poșta Română, compania comunică cu proprii clienți doar prin intermediul adreselor oficiale (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și nu solicită plata unor taxe vamale prin intermediul unor astfel de mesaje. De asemenea, compania nu cere clienților să furnizeze parole, date cu caracter personal, numere de card sau alte informații bancare", se menționează în comunicatul citat.
Reprezentanții Bitdefender susțin că, pe toată durata anului 2020 și a acestui an, au fost identificate campanii similare de e-mail-uri frauduloase trimise în mod înșelător în numele unor companii de curierat, pe fondul creșterii cererii pentru astfel de servicii. (sursa Agerpres)

Articole înrudite