05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Faci capturi de ecran la conversații pe Messenger și Instagram? De acum vei fi dat de gol!
Faci capturi de ecran la conversații pe Messenger și Instagram? De acum vei fi dat de gol!

Mark Zuckerberg a lansat un avertisment pentru utilizatorii Facebook Messenger care au obiceiul de a face capturi foto din conversaţiile de pe chat, relatează The Independent.
Fondatorul Facebook şi directorul general al companiei mamă Meta a declarat vineri, într-o postare, că o actualizare a Messenger va notifica utilizatorii dacă chat-ul lor a fost capturat pe ecran de către o altă persoană.
„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversaţii cu soţia sa, Priscilla Chan. „De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante şi reacţii şi la chat-urile criptate”, a adăugat el.
Anunţul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, foarte utilizată, care permite oamenilor să îşi seteze mesajele să dispară.
Funcţia a fost implementată până în prezent în Statele Unite şi se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today. Platformele de mesagerie rivale oferă deja opţiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum şi notificări atunci când o conversaţie a fost capturată pe ecran.
Printre acestea se numără Snapchat, în timp ce aplicaţiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală - o altă noutate recent introdusă de Facebook.
Rapoartele au sugerat că această mişcare a Facebook a fost un răspuns la preocupările legate de securitate şi la o controversă mai largă legată de siguranţa online şi de drepturile la libertatea de exprimare.
Actualizările se vor aplica şi la Instagram, care este deţinută de Meta. (sursa alephnews.ro)


Articole înrudite