19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gérard Depardieu, vizat de o a doua plângere pentru agresiune sexuală
Gérard Depardieu, vizat de o a doua plângere pentru agresiune sexuală

Gigantul cinematografiei franceze Gérard Depardieu, inculpat deja pentru viol, este vizat, de la jumătatea lunii septembrie, de o altă plângere, formulată de o actriţă care îl acuză că a agresat-o sexual în timpul unor filmări în 2007, a indicat miercuri parchetul din Paris, potrivit AFP.
Reclamanta, actriţa Hélene Darras, şi-a detaliat acuzaţiile într-o emisiune care va fi difuzată joi pe postul public France 2, afirmând că a fost agresată pe platoul de filmare al peliculei "Disco".
În timpul filmărilor, Gérard Depardieu "şi-a pus mâna pe şoldurile şi pe fesele mele" iar apoi "mi-a spus direct: 'Vrei să mergi în cabina mea?' ", a povestit actriţa. Darras l-a refuzat, însă "asta nu a schimbat nimic", a adăugat ea. "Între duble continua să mă pipăie", a spus reclamanta.
Parchetul a precizat că analizează în prezent această plângere, care se referă a priori la fapte prescrise, pentru a stabili dacă aceasta trebuie clasată sau dacă vor fi demarate cercetări.
Avocatul actorului nu a putut fi contactat imediat.
Pe lângă această plângere, Gérard Depardieu se află deja în centrul unei alte anchete, la Paris. Actorul a fost pus sub acuzare (echivalent cu a fi inculpat în dreptul francez), la 16 decembrie 2020, pentru viol şi agresiune sexuală după o altă plângere, formulată de actriţa Charlotte Arnould, care a denunţat două violuri la domiciliul din Paris al starului, la sfârşitul lui august 2018.
Actorul, care s-a confruntat în această vară cu Charlotte Arnould în faţa judecătorului responsabil cu investigaţiile, a fost interogat şi cu privire la aceste noi mărturii, potrivit unei surse apropiate dosarului.
La 1 octombrie, el a negat acuzaţiile insistând, într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul Le Figaro, că nu este "nici violator, nici prădător". "Absolut niciodată nu am abuzat o femeie", a scris el, anunţând apoi, prin intermediul agentului său, că nu se va mai implica în "niciun proiect" în "contextul" acestor acuzaţii.
Gérard Depardieu este o figură legendară a cinematografiei franceze, un actor neconvenţional a cărui carieră a fost presărată cu excese şi scandaluri. El are la activ peste 200 de filme pentru cinema şi televiziune, notează Agerpres.


Articole înrudite