25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Google Maps pregăteşte o îmbunătăţire care te va ajuta când pleci în vacanţe
Google Maps pregăteşte o îmbunătăţire care te va ajuta când pleci în vacanţe

Google Maps îmbunătăţeşte funcţia de navigare pentru a permite şi includerea prietenilor care călătoresc alături de tine, dar folosind propriile autoturisme.
Cu toţii ne-am întâlnit în drumurile spre destinaţiile de vacanţă din Grecia, Turcia sau Bulgaria cu grupuri de autoturisme conduse de şoferi care se deplasează încercând să nu piardă contactul vizual cu maşina din faţă sau din spate. Sperând să adreseze şi problema şoferilor anxioşi, care uneori devin agresivi în trafic încercând să te depăşească odată cu grupul lor de prieteni, Google adaugă în aplicaţia Maps opţiune pentru navigare în grup, sau co-navigare.
Tot ce ai de făcut este să adaugi în aplicaţie prietenii/partenerii de călătorie şi să alegi destinaţia, adresa fiind setată automat şi pe dispozitivele celorlalţi şoferi. Noua funcţionalitate nu este dependentă de proximitatea cu ceilalţi şoferi. Pur şi simplu setezi destinaţia dorită iar aplicaţia o va adăuga şi pe celelalte dispozitive, fiecare deplasându-se apoi în ritmul său, eventual bifând o rută alternativă preferată, relatează Zona IT.


Articole înrudite