25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Google redefineşte ce înseamnă „încărcare rapidă” pe Android 15
Google redefineşte ce înseamnă „încărcare rapidă” pe Android 15

Rămas în urmă cu vremurile, Android 14 continuă să eticheteze drept „rapide” chiar şi încărcătoare cu putere de sub 10W, inducând în eroare utilizatorii care astfel nu au cum să ştie dacă adaptorul AC folosit este cel potrivit pentru telefonul lor.
Problema a devenit şi mai presantă de când Samsung şi alţi producători smartphone au început să scoată adaptorul AC din pachetul cu accesorii standard, forţând utilizatorii să se descurce cum pot, căutând prin sertare adaptoare ramase de la telefoane mai vechi, sau cumpărând altele noi. Dar adaptoarele de alimentare originale şi certificate pentru încărcare rapidă pot fi costisitoare, forţând consumatorii să se îndrepte către piaţa de accesorii compatibile, cu rezultate mai bune sau mai slabe.
În prezent, Android etichetează orice încărcător care oferă 7,5 W sau mai mult drept „rapid”. Această definiţie păstrată de la începuturile Android era perfect rezonabilă când telefoanele se încărcau la viteza „standard” de 5W, iar modelele capabile să accepte 7.5W prin cablul microUSB erau cu 50% mai rapide. Dar între timp, aceeaşi definiţie a ajuns să cuprindă o gamă largă de viteze de încărcare, ceea ce face dificil pentru utilizatori să facă distincţia între un încărcător standard şi unul de mare putere. Această lipsă de claritate poate duce la aşteptări nerealiste cu privire la cât de repede se va încărca un dispozitiv, relatează Zona IT.


Articole înrudite