19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La 93 de ani a cucerit titlul de Miss Holocaust 2018
La 93 de ani a cucerit titlul de Miss Holocaust 2018

Cea de-a şasea ediţie a concursului de frumuseţe Miss Holocaust a fost câştigată, duminică seară, de o participantă în vârstă de 93 de ani, Tova Ringer, iar la concurs a participat şi o venerabilă doamnă născută în România, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
La acest concurs de frumuseţe, organizat anual în Haifa, participă femei care au supravieţuit lagărelor de concentrare naziste.
Cele 12 concurente de anul acesta - printre care cea mai tânără, în vârstă de 74 de ani, a fost o femeie născută în România - au fost coafate şi machiate de o echipă de specialişti, înainte de a urca pe podiumul concursului. Participantele la acest concurs insolit au relatat spectatorilor şi membrilor juriului diverse poveşti personale şi au descris felul în care au reuşit să supravieţuiască Holocaustului.
Câştigătoarea, Tova Ringer, de origine poloneză, şi-a pierdut ambii părinţi, patru surori şi o bunică în lagărul de la Auschwitz.
Lansat în 2012, acest concurs cu un titlu care sună ca o provocare a fost puternic promovat în presă şi a generat dezbateri aprinse. Cei care au criticat acest concurs au denunţat o "înfrumuseţare" a subiectului, o ciocnire bizară a culturii pop cu cea mai sumbră parte din cel de-Al Doilea Război Mondial. Alţii au sugerat că participantele au fost înşelate, că a existat o anumită publicitate făcută pe spatele lor.
Competiţia a fost iniţiată de Izabella Grinberg, psihiatru geriatru, şi Shimon Sabag, director al Centrului de asistenţă pentru supravieţuitorii Holocaustului. Mulţi dintre aceşti supravieţuitori sunt rezidenţi ai azilului administrat de această asociaţie.
Ediţia inaugurală a acestui concurs inedit şi controversat a fost câştigată de o supravieţuioare a Holocaustului care s-a născut în România - Hava Hershkovitz.
Potrivit experţilor, aproximativ 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în prezent în Israel. Circa 6 milioane de evrei au fost ucişi în timpul genocidului nazist.


Articole înrudite