29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lady Gaga şi Serena Williams, gazdele Galei Met 2019
Lady Gaga şi Serena Williams, gazdele Galei Met 2019

Cântăreaţa Lady Gaga şi jucătoarea de tenis Serena Williams se numără printre gazdele ediţiei de anul viitor a tradiţionalei gale anuale găzduite de Metropolitan Museum of Art (MET), evenimentul monden al anului la New York, informează AFP, citat de Agerpres.
Gala Met este un dineu destinat colectării de fonduri pentru Costume Institute, departamentul care se ocupă de modă din cadrul muzeului.
Evenimentul este organizat de Anna Wintour, redactor-şef la revista Vogue, a cărei influenţă majoră a determinat redenumirea în 2014 a spaţiului dedicat Costume Institute în Anna Wintour Costume Center, iar un bilet de intrare costă 30.000 de dolari.
Ediţia din 2019, care va avea loc la 6 mai, va fi prezentată de Lady Gaga, Serena Williams, Anna Wintour, Alessandro Michele, director de creaţie al casei Gucci, şi de cântăreţul britanic Harry Styles.
În cadrul galei va fi anunţată marea expoziţie anuală a Costume Institute, care se va deschide la 9 mai şi îşi va închide porţile la 8 septembrie.
Intitulată "Camp: Notes on Fashion", expoziţia va fi consacrată stilului Camp, definit de scriitoarea americană Susan Sontag în eseul său "Notes on 'Camp'", publicat în 1964 şi care se referă la o viziune estetică impregnată de ironie amestecată cu extravaganţă, exagerare şi artificial.
"Moda este vectorul cel mai deschis şi cel mai persistent în cadrul esteticii camp", a explicat custodele Costume Insitute, Andrew Bolton, citat în comunicatul publicat marţi de organizator.
Expoziţia, care va ilustra scrierile lui Susan Sontag pe tema esteticii "camp", "va iniţia o discuţie creativă şi critică despre impactul continuu şi evoluţia perpetuă a stilului «camp» în modă", a mai precizat acesta.


Articole înrudite