22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Omul de afaceri Dan Şucu devine mogul de presă
Omul de afaceri Dan Şucu devine mogul de presă

Omul de afaceri Dan Şucu, patronul grupului Mobexpert, s-a decis să investească pe piaţa media, prin semnarea actului de transfer, de la Mediafax Group către firma sa MediaMex Investment, al activităţii operaţionale şi al mărcilor Ziarul Financiar şi Business Magazin, împreună cu domeniile de internet, site-urile, echipamentele şi personalul. Tranzacţia s-ar ridica la puţin peste 6 milioane euro, relevă date analizate de Profit.ro. Preţul va fi achitat în interval de cel mult un an.
Mandatul de director general al lui Adrian Sârbu a fost prelungit cu încă 4 ani, până la finele anului 2026. De curând, Dan Şucu a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piaţa media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie.
Pentru preluarea creanţelor, Şucu a înfiinţat o firmă, MediaMex Investment, care a semnat convenţia de plată a debitelor, în afara perioadei de reorganizare a Mediafax Group. Principalele publicaţii ale grupului, aflat în insolvenţă de 8 ani, au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin, iar scopul tranzacţiei este ca, după un anumit interval, Şucu să devină principalul acţionar. Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.
De-a lungul insolvenţei, Sârbu a vândut treptat din afacerile sale media. În 2019, Profit.ro a anunţat că omul de afaceri Radu Ioan Budeanu, fondatorul publicaţiei Cancan, a cumpărat de la Mediafax Group mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV şi Go4IT.
Principala afacere a lui Dan Şucu este retailerul de mobilă Mobexpert, care operează o reţea de 26 de magazine şi opt fabrici, cu un total de 2.300 de angajaţi. În ultimii ani, el şi-a extins semnificativ investiţiile şi pe piaţa imobiliară. În 2019, el a cumpărat sediul şi tipografia grupului de presă Adevărul de la Adval Asset Management, firma care a preluat o parte din averea lui Dinu Patriciu, pentru 4,75 milioane de euro, potrivit Profit.ro.


Articole înrudite