Personajul Sherlock Holmes revine într-o serie de audiobook-uri produse de Storytel Recomandat

Joi, 29 Iulie 2021 11:14
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faimosul detectiv Sherlock Holmes revine într-o nouă serie de povestiri în format audiobook, care vor fi scrise de romancierul Anthony Horowitz, după ce Storytel a semnat un contract cu Conan Doyle Estate, legatarul drepturilor de autor pentru scrierile lui Arthur Conan Doyle, au anunțat reprezentanții acestei platforme suedeze dedicate audiobook-urilor, informează Reuters.
Sherlock Holmes, personajul principal al povestirilor polițiste scrise de Arthur Conan Doyle începând din 1887, a devenit celebru în lumea întreagă și a fost protagonistul mai multor filme inspirate din cărțile autorului britanic.
Anthony Horowitz este cunoscut pentru seria sa literară ''Alex Rider'', a fost ales pentru a scrie romane în franciza ''James Bond'' de către administratorul drepturilor de autor ale operei scriitorului Ian Fleming și a semnat scenariile unor seriale de televiziune precum ''Midsomer Murders'' și ''Foyle's War''.
Sub îndrumarea lui creativă, trei noi povestiri vor prinde viață sub condeiul unei echipe de scriitori, iar versiunile audio vor fi lansate pe toate platformele Storytel în primăvara anului 2022, potrivit comunicatului de presă al serviciului suedez. Storytel urmează să facă în cursul zilei de luni un anunț mai detaliat.
''De data aceasta, Sherlock Holmes va fi prezentat dintr-o perspectivă foarte diferită, rămânând fidel spiritului cărților - pe care le-am iubit dintotdeauna -, dar extinzând în același timp narațiunea și viziunea lui Conan Doyle în tot felul de modalități surprinzătoare'', a spus Anthony Horowitz.
Serviciul Storytel oferă spre ascultare și lectură peste 500.000 de audiobook-uri disponibile pe 25 de piețe și este unul dintre concurenții platformei similare deținute de Amazon. Luna trecută, a semnat un acord cu Spotify care le va permite abonaților serviciului suedez să asculte colecția sa de audiobook-uri pe Spotify începând cu a doua parte a anului 2021.
Storytel poartă în prezent o serie de discuții cu editori din domeniul publicistic, televiziunii și cinematografiei în vederea unor adaptări ale noilor aventuri care îl au drept protagonist pe Sherlock Holmes. Printre actorii de la Hollywood care au interpretat rolul faimosului detectiv în lungmetraje și seriale de-a lungul timpului s-au numărat Robert Downey Jr. și Benedict Cumberbatch. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu