Rochia "Travolta" purtată de prinţesa Diana la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie Recomandat

Marți, 19 Noiembrie 2019 10:59
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebra rochie de seară pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unui dans cu actorul John Travolta la un dineu la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie pe 9 decembrie, a anunţat casa de licitaţii londoneză Kerry Taylor, relatează AFP, citat de Agerpres.
Lady Di a purtat celebra rochie din catifea albastru închis, cu umerii goi, cu ocazia unui dineu organizat în 1985 de preşedintele american Ronald Reagan (1981-1989), în onoarea prinţului şi prinţesei de Wales.
Cu o valoare estimată între 250.000 şi 350.000 de lire sterline (293.000 şi 410.000 de euro), rochia a fost surprinsă în fotografiile în care Diana dansa cu John Travolta pe ritmul "You Should be Dancing", de pe coloana sonoră a filmului "Saturday Night Fever".
Potrivit casei de licitaţii, prinţesa Diana şi-a exprimat "o singură dorinţă pentru călătoria ei în Statele Unite": să danseze cu actorul.
"Am dansat 20 de minute, a avut un ritm bun. Am fost în al şaptelea cer", a dezvăluit apoi Travolta pe platoul unui talk-show australian, evocând experienţa drept un "basm".
Această rochie, "dragă prinţesei", pe care a purtat-o de nenumărate ori, a fost creată de designerul englez Victor Edelstein şi a fost deja vândută pentru suma de 240.000 de lire sterline (281.000 de euro), în timpul unei licitaţii anterioare în 2013.
Alte două piese vestimentare care i-au aparţinut prinţesei Diana vor fi de asemenea vândute pe 9 decembrie: o altă rochie de catifea albastră, creată de Katherine Cusack, precum şi o rochie mai scurtă, în stil marinăresc, pe care prinţesa "a purtat-o în particular", potrivit casei de licitaţie.
Prinţesa Diana, iubitul ei Dodi Al-Fayed şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil pe 31 august 1997 într-un tunel de sub podul Alma, din Paris.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu