S-a lansat Euronews Romania Recomandat

Miercuri, 25 Mai 2022 14:49
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Euronews Romania, afiliat de marcă al grupului Euronews, s-a lansat astăzi, miercuri, 25 mai 2022. Postul de ştiri va oferi publicului ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale. Euronews Romania a luat naştere printr-un parteneriat semnat în ianuarie 2021 între reţeaua europeană şi Universitatea Politehnica din Bucureşti.

„De atunci şi până astăzi, echipa Euronews Romania a lucrat îndeaproape cu profesioniştii experimentaţi ai Euronews pentru a construi un nou canal naţional de ştiri, pe deplin aliniat cu valorile de independenţă, imparţialitate şi pluralism pe care principalul canal de ştiri european le-a promovat întotdeauna“, se arată într-un comunicat al instituţiei de media.

Reţeaua românească va difuza 24/7 programe de ştiri live, de la 6 dimineaţa şi până la miezul nopţii, din studiourile sale de ultimă generaţie, situate în inima Bucureştiului.

O echipă de 200 de jurnalişti şi tehnicieni va aduce telespectatorilor primul canal de televiziune digitală din România folosind un sistem de emisie complet automatizat, aflat în strânsă şi permanentă interacţiune cu platforma de ştiri online www.euronews.ro.

Pe lângă buletinele de ştiri, Euronews Romania va difuza atât programe Euronews, cât şi producţii locale, cu informaţii variate şi în concordanţă cu interesele telespectatorilor: de la istorie la gastronomie şi sănătate, ştiinţă, high-tech sau sănătate.

Canalul va aduce pe piaţa media propria agendă editorială, concentrându-se pe principalele teme naţionale bazate pe poziţionarea editorială a Euronews şi pe perspectiva sa paneuropeană, cu sprijinul deplin al forţei de acoperire globală a Euronews.

Euronews Romania va invita în platou cei mai competenţi analişti şi comentatori din toate domeniile esenţiale ale societăţii româneşti şi va folosi pe deplin gama largă de experţi în numeroase domenii a Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Andra Miron Diaconescu, redactor-şef al Euronews Romania, a declarat: „Abia aşteptăm să aducem această nouă ofertă TV publicului de limbă română. Credincioşi misiunii de bază a Euronews, noi toţi, aici, la Euronews Romania, îi vom încuraja pe oameni să-şi formeze propria opinie printr-un jurnalism imparţial, real şi extrem de independent, prezentând „Toate opiniile” – All Views. Suntem mândri să facem parte din familia extinsă Euronews şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de echipele editoriale din întreaga Europă pentru a aduce audienţei noastre cea mai bună ofertă de ştiri posibilă.”

Pentru a garanta independenţa noului canal de ştiri, Euronews a pus în aplicare diverse mecanisme care s-au dovedit a fi eficiente în dezvoltarea reţelei sale de afiliaţi de marcă, inclusiv înfiinţarea unui comitet editorial controlat de Euronews şi numirea unui redactor şef selectat de Euronews şi care este angajat al staţiei-mamă.

În acest rol a fost numită Andra Miron Diaconescu, după un proces de selecţie competitivă. Pe lângă Andra, alţi jurnalişti cunoscuţi şi de încredere s-au alăturat echipei Euronews Romania, în urma unui proces de recrutare riguros, bazat pe respectarea valorilor editoriale ale Euronews: Andreea Gurban, Daniel Coman, Claudiu Popa, Vitalie Cojocaru, Cristian Citre, Miruna Mihailovici, Alida Mocanu, Andreea Trandafirescu, Mirela Vaşadi sau Florian Petrică, precum şi alţii.

Echipa digitală tânără şi talentată a Euronews Romania va oferi, de asemenea, conţinut extins şi original, dar şi alte produse de social media, pentru a acoperi punctele cheie de interes pentru publicul nostru.

Bénédicte Bachs, director general interimar al Euronews, a declarat: „Suntem foarte impresionaţi de calitatea noului canal de ştiri şi de determinarea pe care echipa editorială o demonstrează în aplicarea valorilor de bază ale Euronews în producţia conţinutului pe care îl va oferi zilnic. Pe lângă faptul că aduce publicului din România o ofertă competitivă de ştiri independente, Euronews Romania va fi unică în peisajul media local datorită perspectivei sale europene distincte. Avem mari speranţe pentru Euronews Romania şi suntem încrezători că, aşa cum au demonstrat ceilalţi patru afiliaţi ai noştri de marcă, staţia românească va îmbogăţi producţia globală a Euronews.”

Euronews Romania va fi disponibil în pachetul obligatoriu al tuturor furnizorilor importanţi de cablu din România: Vodafone, Orange, RCS-RDS. De asemenea, Euronews va continua să fie difuzat, pe un canal separat, în limba engleză, în toată România.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu