13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sam Smith vine la UNTOLD 2024
Sam Smith vine la UNTOLD 2024

Organizatorii unuia dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din lume pregătesc deschiderea unui nou capitol din universul magic UNTOLD, şi anunţă primele nume confirmate pentru cea de-a 9-a ediţie a festivalului. Experienţa din 2024 va fi una memorabilă pentru sutele de mii de fani şi pentru cele mai mari nume din industria muzicală la nivel mondial. Anul viitor, scena principală UNTOLD, va fi locul premierelor şi apariţiilor speciale pentru un festival din România.
CU UN PALMARES IMPRESIONANT, UN OSCAR, UN GOLDEN GLOBE, CINCI PREMII GRAMMY, SAM SMITH VINE PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL UNTOLD! Sam Smith este singurul artist care a reuşit să facă legătura dintre muzica soul şi pop, iar acest detaliu i-a oferit vizibilitate şi i-a adus un Oscar, un Golden Globe şi cinci premii Grammy, la cele mai importante categorii: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year, Song of the Year.
9 februarie 2014 a fost o zi memorabilă în viaţa britanicului Sam Smith, a fost ziua în care industria muzicală l-a recompensat cu patru statuete Grammy. Albumul de debut "In The Lonely Hour" a fost lansat şi în Statele Unite unde a avut un succes uriaş şi a fost recompensat cu opt Discuri de Platină. Un an mai târziu, Sam Smith a câştigat două trofee în cadrul Brit Awards: Best British Breakthrough şi Global Success Award.
Single-ul "Stay with Me", al treilea din albumul “In The Lonely Hour”, a debutat direct pe locul 1 in UK Singles Chart şi pe locul 2 în clasamentul american, Billboard Hot 100, după care a intrat în top 10 în toate clasamentele lumii. Pe platforma Spotify  are peste 2 miliarde de ascultări. "I'm Not the Only One" a fost piesa cu vânzări record, două milioane de copii în Statele Unite şi peste 600.000 în Marea Britanie.
Anul 2016 a fost anul în care Sam Smith a obţinut un premiu Oscar şi un Golden Globe pentru piesa “Writing’s On The Wall”, inclusă în coloana sonoră a seriei “James Bond - Spectre”. 
Combinaţia unică de soul şi pop, o voce antrenată timp de 10 ani, sensibilitatea versurilor, sinceritatea interpretării, subiectele tabu precum sexualitatea şi lupta cu depresia, toate acestea l-au transformat pe Sam Smith într-un super star. 
Odată cu lansarea albumului "Gloria", Sam Smith a revenit în toate topurile la nivel mondial. Cu single-ul “Unholy", colaborarea cu Kim Petras, a debutat pe locul 1 în Statele Unite, şi a fost recompensat cu un Grammy la categoria Best Pop Duo/Group Performance şi a ajuns la peste 1,3 miliarde de stream-uri pe Spotify. “Unholy” a prezentat lumii un artist cu o identitate asumată.
PENTRU PRIMA DATĂ PE SCENA PRINCIPALĂ A UNUI FESTIVAL DIN ROMÂNIA, MEMBRII SWEDISH HOUSE MAFIA VOR AJUNGE PE CLUJ-ARENA PENTRU CEL DE-AL 9-LEA CAPITOL AL MAGIEI UNTOLD! Swedish House Mafia este unul dintre cele mai puternice act-uri din muzica electronică. Axwell, Sebastian Ingrosso şi Steve Angello sunt definiţia a ceea ce înseamnă un supergrup de DJ, pionieri EDM şi figuri relevante în genul progressive house. Cu un background incredibil, cei trei au reuşit să schimbe jocul în cultura dance şi au inspirat generaţii de producători. Cu piese considerate iconice în cultura dance, cu o identitate de brand elegantă şi bine definită, cei trei suedezi au setat noi standarde în apariţiile live şi o semnătură unică a unui sound care generează euforie la fiecare lansare şi discuţii interminabile în momentul în care au decis să se separe, după care au generat o emoţie colectivă când au decis să revină în formula iniţială de 3. Steve Angello, Sebastian Ingrosso si Axwell sunt parte a celui mai mare proiect EDM al ultimei decade.
Cu două smash hit-uri: "One (Your Name)" un featuring cu Pharrell (No. 1 în Billboard Dance Chart Breakout, locul 7 în UK Singles Chart) şi "Miami 2 Ibiza" la care au colaborat cu britanicul Tinie Tempah, albumul a fost un succes. Albumul a fost certificat cu Discul de Aur în Marea Britanie. În mai 2011, Swedish House Mafia lansau “Save the World” care a fost un succes şi a ajuns pe locul 10 în Marea Britanie. 
Ultimul single, lansat în formula Swedish House Mafia, “Don't You Worry Child” a fost un succes comercial total, cu peste 974 milioane de accesări pe Spotify. Timp de trei ani au fost headlineri la cele mai mari festivaluri ale lumii, dar în 2013, unul dintre cei mai mari act-uri din muzica electronică din toate timpurile a anunţat că îşi încheie activitatea.
În 2019, Swedish House Mafia s-a reunit şi au avut trei show-uri live sold-out la Tele2 Arena din Stockholm, Suedia. Anul 2021 a marcat revenirea producătorilor Swedish House Mafia cu “It Gets Better”, 'Lifetime” şi colaborarea cu The Weeknd, “Moth To A Flame”, piesă cu care au ocupat locul 2 în Billboard Hot 100, un album “Paradise Again” lansat în luna aprilie 2022 şi un turneu mondial de promovare. După lansarea acestui album, presa internaţională a descris experienţa audio oferită de Swedish House Mafia ca o călătorie muzicală emoţionantă, cu 17 producţii geniale cu un sound uimitor.
A FOST LANSAT AFTERMOVIE-UL UNTOLD 2023! Pe 7 decembrie a fost lansat aftermovie-ul ediţiei 2023. Peste 600 de fani, vedete, influenceri şi parteneri ai festivalului au avut şansa să vadă avanpremiera aftermovie-ului UNTOLD. Evenimentul de lansare din Bucureşti a avut loc la Mina Museum - Museum of Immersive New Art şi a fost o experienţă în sine pentru cei prezenţi. Fiecare invitat la eveniment nu a fost doar un privitor pasiv, a devenit parte a universului magic UNTOLD. 
Emoţiile şi bucuria trăite de cei peste 420.000 de fani veniţi din peste 100 de ţări ale lumii, care au ajuns la festivalul UNTOLD în 2023 în cele patru zile şi patru nopţi magice, au fost comprimate în 10 minute de amintiri frumoase. Universul magic UNTOLD, personajele sale misterioase, fanii care au trăit cu entuziasm fiecare moment al festivalului, show-urile extraordinare ale artiştilor români şi internaţionali au fost surprinse de 4 drone, 150 de camere, care au adunat toate energia festivalului în 40 TB (terabytes) de conţinut. Sunt amintiri unice pentru cei peste 420.000 de participanţi la cel de-al optulea capitol al festivalului UNTOLD, redate în format 4K.  
Aftermovie-ul UNTOLD 2023 este disponibil pe canalul de YouTube al festivalului.
ABONAMENTE UNTOLD 2024! Fanii pot achiziţiona abonamente pentru cele 4 zile şi 4 nopţi de magie de pe untold.com. Cea de-a noua ediţie a festivalului UNTOLD va avea loc între 8-11 august 2024, informează organizatorii.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite