22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vameşii români vor fi instruiţi de SUA în domeniul produselor contrafăcute sau ilicite
Vameşii români vor fi instruiţi de SUA în domeniul produselor contrafăcute sau ilicite

Autoritatea Vamală Română va beneficia de sprijinul Biroului pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România în domeniul protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală.
Autoritatea Vamală Română şi Biroul pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România (OPDAT) au agreat că lucrătorii vamali vor fi instruiţi de către OPDAT pentru consolidarea capacităţilor de detectare a cazurilor de produse contrafăcute, în vederea combaterii traficiului ilicit de mărfuri care încalcă un drept de proprietate intelectuală.
Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a avut vineri, 8 decembrie 2023, o întrevedere cu noul coordonator al Programului în Domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală şi a Infracţiunilor Informatice (ICHIP) din cadrul OPDAT, procurorul federal Kristi O' Malley. 
OPDAT reprezintă Departamentul de Justiţie în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. 
La întâlnire a participat şi conducerea structurii de profil în domeniul asigurării drepturilor de proprietate din cadrul autorităţii vamale, respectiv Alexandru Ioan Dudu, directorul general al Direcţiei Generale Coordonare Control Vamal, şi Gabriela Hură, şef serviciu al Serviciului Coordonare Control Mărfuri Restricţionate şi Prohibiţii. 
Reuniunea a avut drept scop introducerea noului coordonator al ICHIP şi a expertizei de care Autoritatea Vamală Română poate beneficia pe parcursul derulării acestui program, respectiv sesiuni de instruire teoretice şi practice privind detectarea cazurilor de trafic de mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute.  
Preşedintele AVR, Ion Cupă, a subliniat rolul autorităţii vamale în verificarea conformităţii mărfurilor importate cu normele privind protecţia drepturilor de proprietate intelectuală ameninţările, dar şi provocările cu care se confruntă autoritatea vamală pentru asigurarea protejării drepturilor de proprietate intelectuală, informează Autoritatea Vamală Română.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite