21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Serialul "The Crown" îşi propune să prezinte cu demnitate ultimele zile ale prinţesei Diana
Serialul "The Crown" îşi propune să prezinte cu demnitate ultimele zile ale prinţesei Diana

Interpretarea rolului prinţesei Diana în serialul "The Crown" timp de două sezoane i-a creat actriţei Elizabeth Debicki sentimentul responsabilităţii de a fi cât mai autentică în faţa numeroaselor persoane care venerează familia regală britanică, transmite miercuri Reuters.
"Există un sentiment profund de tragedie prezent în corpul tău atunci când interpretezi acea parte a poveştii", a declarat Debicki într-un interviu acordat Reuters.
"Însă, după ce l-am vizionat, ceea ce am făcut recent, şi în timp ce se derula genericul, m-am gândit că am adus pe ecran un lucru cu adevărat serios", a adăugat ea.
Cel de-al şaselea şi ultimul sezon al serialului "The Crown", alcătuit din două părţi, explorează ultimele zile ale prinţesei Diana, înainte de a pieri într-un accident de maşină.
Ultimul sezon a avut premiera pe Netflix pe 16 noiembrie.
Dramă istorică, serialul premiat cu Emmy, creat de Peter Morgan, relatează povestea domniei reginei Elisabeta a II-a pe fundalul diferitelor drame regale.
Debicki este de părere că efortul de a se lăsa "în voia sorţii" şi de a nu se mai "observa" pe ei înşişi în timpul filmărilor la acest serial a fost o experienţă comună trăită de actorii din "The Crown".
Presiunea de a surprinde familia regală britanică a fost intensă, mai ales în momentele în care era descrisă pierderea unei prinţese de care mulţi se simt încă legaţi, a povestit ea.
"Da, am lăsat acolo, pe ecran, toate bucăţile din noi pentru că nu merită nimic mai puţin de atât", a precizat Debicki.
În mod similar, în opinia lui Khalid Abdalla - care joacă rolul lui Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed al-Fayed, care avea o relaţie romantică cu prinţesa Diana - filmările alături de Debicki au reprezentat o responsabilitate uriaşă. "Procesul de a face acest lucru împreună a fost tot ceea ce ţi-ai putea dori de la o colaborare", a declarat el.
Potrivit spuselor sale, pierderea prinţesei Diana continuă să reprezinte o "traumă culturală" pentru "milioane de oameni din întreaga lume", notează Agerpres.


Articole înrudite