TikTok anunţă noi măsuri prin care susţine bunătatea şi siguranţa pe platformă Recomandat

Joi, 14 Aprilie 2022 14:09
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

TikTok introduce noi instrumente pentru secţiunea de comentarii de pe platformă. Noul raport trimestrial pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii anunţat miercuri, 13 aprilie 2022, arată că TikTok a îmbunătăţit semnificativ modul în care elimină videoclipurile care prezintă hărţuire, comportament instigator la ură şi activităţi periculoase. Acestea sunt eliminate încă de când au zero vizualizări.
TikTok crede că o comunitate trebuie să se bazeze pe respect, bunătate şi înţelegere. Pentru a-i ajuta pe oameni să creeze legături pozitive în mediul digital, în linie cu regulile platformei pentru un comportament decent, TikTok încurajează comunităţile să controleze modul în care interacţionează cu alţi utilizatori.

Susţinerea conversaţiilor autentice în comentarii

TikTok lucrează deja proactiv la eliminarea conţinutului sau comportamentului abuziv şi instigator la ură, care nu respectă Regulile Comunităţii, şi continuă să testeze noi moduri prin care comunitatea să poată controla comentariile.
TikTok a început să testeze un mecanism care le permite utilizatorilor să clasifice comentariile pe care le consideră irelevante sau nepotrivite. Feedback-ul comunităţii va completa eforturile platformei de a construi o secţiune de comentarii nu doar relevantă, cât şi un loc în care oamenii pot participa la discuţii în mod autentic. Pentru a evita posibilele divergenţe între membrii comunităţii şi pentru a preveni orice impact negativ asupra celorlalţi, doar persoana care a oferit un dislike la un comentariu va putea vedea că a făcut acest lucru.

Noi notificări de siguranţă pentru creatori

TikTok testează notificări care să ghideze creatorii către opţiunile de filtrare, de blocare şi de ştergere a comentariilor. Notificările vor fi afişate creatorilor ale căror videoclipuri primesc mesaje preponderent negative. Ca şi până acum, TikTok va continua să şteargă comentarii care încalcă Regulile Comunităţii, iar creatorii pot raporta comentariile sau conturile pentru a fi evaluate, atât individual, cât şi grupat.
Aceste acţiuni vin în completarea unor instrumente deja disponibile. Spre exemplu, membrii comunităţii pot alege să filtreze toate comentariile pentru o analiză manuală sau să le filtreze pe cele care conţin cuvintele cheie pe care le-au selectat. De asemenea, creatorii pot să selecteze cine poate comenta, de la „Toată lumea”, la „Prieteni” (urmăritori pe care îi urmăresc la rândul lor), şi până la „Nimeni”. Opţiunea „Toată lumea” nu este disponibilă persoanelor sub 16 ani.

Respectarea Regulilor Comunităţii

O altă metodă importantă prin care este protejată siguranţa comunităţii este ştergerea conţinutului care încalcă Regulile Comunităţii, iar astăzi TikTok lansează Raportul de Aplicare a Regulilor Comunităţii pentru T4 din 2021. Raportul reflectă angajamentul permanent al platformei pentru a oferi încredere comunităţii, prin a fi responsabilă pentru menţinerea siguranţei acesteia.
TikTok include din ce în ce mai multe informaţii în fiecare raport lansat. Astfel, de la începutul anului 2021, platforma a adăugat detalii despre volumul de conţinut cu zero vizualizări eliminat, conturi eliminate pentru suspiciunea că utilizatorul are sub 13 ani şi engagement fals. Începând cu această ediţie, raportul va oferi informaţii despre conţinutul eliminat de pe mai multe pieţe, dar şi despre ce îmbunătăţiri au fost aduse sistemelor care detectează, semnalează şi, în unele cazuri, elimină conţinutul care încalcă Regulile Comunităţii. Aceste investiţii au ajutat la creşterea semnificativă a vitezei cu care au fost identificate şi eliminate încălcările politicilor privind hărţuirea şi, în special, comportamentul instigator la ură.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu