18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TikTok: Peste 102 milioane de clipuri au fost şterse în primele trei luni din 2022
TikTok: Peste 102 milioane de clipuri au fost şterse în primele trei luni din 2022

TikTok anunţă cel mai recent Raport pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii care oferă informaţii despre volumul şi natura conţinutului şters de pe TikTok în primele trei luni din an. Compania lansează aceste rapoarte trimestriale pentru mai multă transparenţă şi pentru a face din TikTok un spaţiu sigur, primitor şi distractiv pentru comunitatea globală. În primul trimestru din 2022 au fost şterse 102 milioane de clipuri, ce reprezintă aproximativ 1% din totalul clipurilor încărcate pe TikTok.
Raportul este acum mai complex şi arătă responsabilitatea faţă de comunitate. De exemplu, TikTok raportează acum că 30 de pieţe, printre care se numără Rusia şi Ucraina, au cel mai mare volum de clipuri şterse, ce reprezintă aproximativ 80% din volumul total de clipuri şterse. Raportul include şi noi grafice pentru activitatea conturilor de spam şi engagement fals.
În noul raport, platforma prezintă eliminările în funcţie de sub-categorii. De pildă, TikTok publică pentru prima oară volumul conţinutului şters pentru Ideologie inspirată de ură şi pentru Atacuri şi injurii, cele două sub-categorii din politica de Comportament motivat de ură. Toate sub-categoriile prezintă procentul pentru conţinutul şters proactiv, cu zero vizualizări şi conţinutul şters în mai puţin de 24 de ore.
Un exemplu concret este sub-categoria Stupefiante, substanţe controlate, alcool şi tutun din politica Activităţi ilegale şi mărfuri reglementate care are următoarele rezultate: 94.2% din clipuri au fost şterse proactiv, 86.6% din clipuri au fost şterse când aveau 0 vizualizări, 89.5% au fost şterse în mai puţin de 24 de ore. Aceste cifre sunt disponibile pentru a fi descărcate în formate compatibile cu diferite programe, pentru a fi analizate apoi de cercetători, profesori universitari şi societatea civilă.
În contextul războiului din Ucraina, acest raport arată şi eforturile prin care TikTok îşi protejează platforma şi comunitatea. Raportul include informaţii despre conţinutul şi conturile şterse de la începutul invaziei şi până la finalul lunii martie, precum şi informaţii verificate şi clasificate. De pe 24 februarie şi până la finalul primului trimestru în 31 martie 2022, echipa TikTok a luat măsuri pentru siguranţa comunităţii:
- Echipa de safety dedicată războiului din Ucraina a şters 41.191 de clipuri, dintre care 87% au încălcat politicile împotriva dezinformării. Cele mai multe dintre ele (78%) au fost identificate proactiv.
- Partenerii de fact-checking au ajutat la evaluarea a 13.738 de videoclipuri la nivel global.
- TikTok a etichetat conţinutul de la 49 de conturi ale unor publicaţii controlate de Rusia.
- TikTok a identificat şi eliminat 6 reţele şi 204 conturi la nivel global pentru eforturi coordonate de a influenţa opinia publică şi de a induce în eroare utilizatorii cu privire la identităţile lor.
Raportul complet pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii este disponibil pe Transparency Center, potrivit unui comunicat al TikTok.


Articole înrudite