28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Topul Forbes al celor mai puternice femei din lume
Topul Forbes al celor mai puternice femei din lume

Ediţia americană a revistei „Forbes” şi-a dezvăluit, marţi, 07 decembrie 2021, clasamentul celor mai puternice femei din lume.
Din 2004, „Forbes” şi-a publicat anual clasamentul celor mai puternice 100 de femei din lume. Dacă în 2020 Angela Merkel era numărul unu, anul acesta a fost detronată de Mackenzie Scott (foto), fosta soţie a lui Jeff Bezos. Cancelarul Germaniei, care tocmai şi-a părăsit locul în fruntea ţării, pune astfel capăt celor zece ani în fruntea clasamentului revistei. Ea este urmată de Kamala Harris, vicepreşedintele american, şi de Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE). Cele două femei erau deja pe podium în 2020, pe aceleaşi două locuri. Mai multe celebrităţi fac, de asemenea, parte din acest clasament analizat în întreaga lume.
Pe poziţia a 23-a, o regăsim pe Oprah Winfrey, celebra prezentatoare care a făcut furori anul acesta, mai ales cu interviul ei cu Meghan Markle şi prinţul Harry, văzut de milioane de telespectatori din întreaga lume. Rihanna ajunge pe locul 68. Dar nu din cauza muzicii ei. Cântăreaţa din Barbados a putut conta pe succesul mărcii sale de cosmetice, Fenty Beauty. Următorul său album este încă aşteptat de fanii săi. Ea se plasează astfel în faţa reginei Elisabeta a II-a, a 70-a. O performanţă.
Puţin mai departe în clasament, Reese Witherspoon deţine poziţia 74 şi este plasată în faţa lui Beyoncé, pe locul 76, şi pe Taylor Swift, pe locul 78. Dorinţa cântăreţei de a reînregistra toate albumele ei vechi, pentru a-şi recupera drepturile asupra pieselor sale, a cântărit notabil în decizia luată de redacţie.


Articole înrudite