19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un episcop a demisionat după organizarea unei orgii într-o parohie
Un episcop a demisionat după organizarea unei orgii într-o parohie

Vaticanul a anunţat marţi demisia unui episcop polonez responsabil de o dioceză în sudul Poloniei, caz care a atras atenţia presei după dezvăluiri privind o orgie sexuală care ar fi fost organizată de un preot, relatează AFP.
Comunicatul publicat de Vatican menţionează că "Sfântul Părinte a acceptat demisia de la guvernarea pastorală a diocezei din Sosnowiec (Polonia) prezentată de Excelenţa Sa Mgr Grzegorz Kaszak", fără a da o explicaţie specială pentru această decizie.
Presa poloneză aminteşte însă cu această ocazie de cel mai recent scandal petrecut în septembrie la Dabrowa Gornicza, în dioceza Sosnowiec, unde unul dintre preoţi a organizat o orgie în parohia sa invitând o prostituată.
Cazul a ieşit la iveală pentru ca bărbatul invitat şi-a pierdut cunoştinţa în cursul serii şi a fost necesară intervenţia echipelor de salvare.
"Părintele Tomasz Z. şi doi mireni au comis o încălcare foarte gravă a standardelor morale, pe care Biserica nu o tolerează şi o condamnă cu fermitate. Incidentul a devenit un motiv de mare scandal pentru credincioşi şi de indignare îndreptăţită a publicului", se arată pe site-ul oficial al diocezei.
La rândul său, anunţându-şi demisia marţi, episcopul Kaszak le-a cerut enoriaşilor să-l "ierte" pentru "slăbiciunile sale umane".
Mass-media din Polonia, o ţară cu tradiţie catolică, a făcut referire, de asemenea, la două scandaluri anterioare care ar fi avut loc în aceeaşi dioceză din Sosnowiec, notează Agerpres.


Articole înrudite