20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un musical inspirat din viaţa Dianei de Wales va fi lansat pe Netflix în 2021
Un musical inspirat din viaţa Dianei de Wales va fi lansat pe Netflix în 2021

Un musical inspirat din viaţa Dianei de Wales, care nu a putut avea premiera pe Broadway în contextul pandemiei de coronavirus, va fi lansat până la urmă pe platforma de streaming Netflix în 2021, au confirmat producătorii într-un comunicat citat de EFE.
"Diana: A True Musical Story" era programat să aibă premiera oficială pe Broadway în primăvară şi realizase câteva repetiţii cu public, însă izbucnirea pandemiei de coronavirus a determinat închiderea teatrelor şi întregului sector de divertisment din New York, la mijlocul lunii martie.
Prin urmare, musicalul va fi lansat mai întâi pe Netflix înainte de viitoarea premieră pe Broadway la 25 mai 2021 după ce spectacolul va fi înregistrat la teatrul Longacre fără prezenţa publicului.
"Deşi nu există nimic care să poată înlocui un spectacol live, suntem onoraţi să facem parte din programul de divertisment oferit de Netflix abonaţilor săi din întreaga lume", au subliniat producătorii în acest comunicat.
Musicalul Diana de Wales urmează astfel paşii spectacolului de succes "Hamilton", care, după ce a fost lansat pe Broadway în 2015 şi a fost recompensat cu 11 premii Tony, a fost înregistrat cu mai multe camere de luat vederi pentru a putea fi prezentat pe marile ecrane în 2021.
Pandemia de coronavirus a schimbat însă planurile companiei Disney, care a cumpărat drepturile asupra acestui musical. Spectacolul a avut până la urmă premiera pe platforma Disney+ în data de 3 iulie şi a dus la o creştere cu 74% a descărcărilor online.
Jeanna de Waal, protagonista musicalului "Diana: A True Musical Story", a vorbit despre dificultăţile de a interpreta o persoană care a fost atât de populară: "Spectatorii au nevoie de doar două secunde pentru a te vedea şi a decide dacă le placi sau nu", a declarat ea revistei People.
De Waal este cunoscută pentru roluri în musicaluri precum "Kinky Boots" şi "American Idiot on the Great White Way". Actriţa era doar un copil când Lady Di a murit în 1997, astfel încât a fost nevoită să studieze şi să analizeze numeroase înregistrări video în care apare celebra prinţesă, notează People. (Sursa Agerpres)


Articole înrudite