Universitatea Cambridge îşi va desfăşura cursurile online pe întreaga durată a următorului an academic Recomandat

Vineri, 22 Mai 2020 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a anunţat că îşi va desfăşura cursurile online pe întreaga durată a următorului an academic, renunţând la cele organizate în format tradiţional pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit DPA, citat de Agerpres.
Universitatea britanică susţine că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare la nivel naţional pentru o anumită perioadă de timp, a raportat agenţia PA.
Cursurile vor continua online până în vara anului 2021, a precizat universitatea, adăugând că este posibil ca seminariile de predare cu un număr mic de studenţi să poată avea loc, dacă "se conformează cerinţelor de distanţare socială".
De asemenea, examenele vor continua să aibă loc online.
Universitatea Cambridge poate să perceapă în continuare taxe complete pentru cursurile desfăşurate online.
Reprezentanţii săi au precizat însă că universitatea îşi poate adapta planurile în urma unor recomandări actualizate privind distanţarea socială pe durata pandemiei.
Cambridge este prima universitate din Marea Britanie care îşi anunţă planurile pentru întregul an universitar următor.
Decizia sa vine după un anunţ făcut de Universitatea din Manchester săptămâna trecută privind mutarea cursurilor online pentru semestrul următor.
Campusurile universitare au fost închise în Marea Britanie în acest semestru pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, care până în prezent a făcut peste 35.000 de victime în această ţară, potrivit datelor oficiale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu