29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viva Magenta este culoarea anului 2023
Viva Magenta este culoarea anului 2023

Compania Pantone a anunţat culoarea anului 2023, iar aceasta este Viva Magenta, o nuanţă între albastru şi roşu.
Astfel, după albastrul stins din 2020, după două nunanţe de gri şi galben din 2021 şi nuanţa strălucitoare Very Peri de anul acesta, Pantone s-a oprit la această nuanţă „îndrăzneaţă” de roşu carmin pentru 2023.
„Este curajoasă, neînfricată, înfăţişează optimism şi bucurie - şi ştim că toţi avem mare nevoie de asta”, spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.
În cultura populară, nuanţele de magenta sunt peste tot, de la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure al eroinei Marvel interpretată de Charlize Theron, Clea, până la îmbrăcămintea aristocratică-western de culoarea prunei a lui Emily Blunt din filmul „The English”, scrie News.ro.
Prinţesa de Wales, un adevărat icon în modă, a purtat recent o rochie caftan Emilia Wickstead şi o pălărie asortată în acest ton. Iar în această toamnă, Harry Styles a ales un blazer magenta, semnat Gucci, când a sosit la Festivalul de Film de la Veneţia pentru premiera filmului „Don’t Worry Darling”, potrivit magicfm.ro.


Articole înrudite