WhatsApp a remediat o vulnerabilitate ce permitea hackerilor să instaleze programe tip spyware în smartphone-uri Recomandat

Sâmbătă, 18 Mai 2019 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul de mesagerie WhatsApp a remediat o vulnerabilitate ce permitea hackerilor să instaleze programe tip spyware în telefoanele inteligente, a confirmat compania citată de agenţia DPA, potrivit Agerpres.
Vulnerabilitatea, identificată de WhatsApp la începutul lunii mai, putea fi utilizată pentru instalarea softurilor tip spyware prin intermediul unei erori din caracteristica de apeluri audio a aplicaţiei, indiferent dacă apelul era acceptat sau nu, conform TechCrunch.
Tehnologia utilizată a fost dezvoltată de o companie israeliană, NSO Group, care realizează produse pentru agenţii de informaţii din Orientul Mijlociu şi din Vest, conform Financial Times. Potrivit publicaţiei, produsul ''Pegasus'' al NSO, care porneşte microfonul sau camera video, colectează informaţii despre zona în care se află telefonul mobil şi citeşte e-mail-uri şi mesaje text, a fost utilizat în trecut pentru localizarea activiştilor pentru drepturile omului din Orientul Mijlociu.
NSO a declarat că produsele sale permit agenţiilor de informaţii şi forţelor de ordine să ancheteze şi să prevină infracţiunile şi actele de terorism.
În comunicatul emis de WhatsApp în legătură cu această vulnerabilitate nu este menţionat numele NSO, însă serviciul de mesagerie a precizat că atacul a avut ''toate semnele distinctive ale unei companii private cunoscute pentru colaborarea cu guvernele pentru furnizarea de programe tip spyware care ar prelua funcţiile sistemelor de operare ale telefonului mobil''.
Nu este clar modul în care mulţi utilizatori au fost afectaţi de acest atac ce a vizat atât dispozitive Apple iPhone, cât şi telefoane pe care rulează sisteme de operare Android, Microsoft Windows sau Tizen.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu