WhatsApp limitează numărul destinatarilor unui mesaj Recomandat

Miercuri, 23 Ianuarie 2019 12:11
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deţinut de Facebook Inc, limitează la cinci numărul de utilizatori cărora le poate fi distribuit un mesaj, în încercarea sa de a lupta cu ''dezinformarea şi cu zvonurile'', au anunţat reprezentanţi ai companiei, citaţi de Reuters, informează Agerpres. ''Începând de astăzi (n.r. - luni, 21 ianuarie 2019), impunem o limită de cinci mesaje, valabilă în întreaga lume'', a declarat Victoria Grand, vicepreşedintele pentru politici şi comunicare din cadrul WhatsApp, la un eveniment organizat în capitala Indoneziei. Până la această măsură, un utilizator al serviciului WhatsApp putea să distribuie un mesaj unui număr de maximum 20 de indivizi sau grupuri. Limita de cinci destinatari ai unui mesaj extinde la nivel mondial o măsură introdusă de WhatsApp în India în luna iulie, după ce răspândirea de zvonuri pe reţelele de socializare a condus la uciderea mai multor persoane şi la tentative de linşaj.
Serviciul WhatsApp, care are circa 1,5 miliarde de utilizatori, a încercat să găsească o cale pentru a stopa utilizarea abuzivă a aplicaţiei în urma îngrijorărilor exprimate pe plan internaţional cu privire la faptul că platforma a fost utilizată pentru a răspândi ştiri false, fotografii manipulate, înregistrări video fără context şi farse audio, în condiţiile în care originea acestora nu poate fi monitorizată şi efectul lor nu poate fi estimat. Aşa-numita criptare "end-to-end" permite grupurilor de sute de utilizatori ai aplicaţiei să facă schimb de texte, fotografii şi înregistrări video dincolo de posibilitatea de monitorizare a verificatorilor independenţi şi chiar a platformei în sine.
WhatsApp a introdus începând din această săptămână o actualizare pentru a activa noua limită de distribuire a mesajelor, a explicat pentru Reuters directorul de comunicare al WhatsApp, Carl Woog. Primii care vor primi această actualizare vor fi utilizatorii de Android, urmaţi de cei care folosesc sistemul de operare iOS al Apple.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu