15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost inaugurat Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav
A fost inaugurat Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Aeroportul Internaţional Ghimbav-Braşov a fost inaugurat joi dimineaţă, primul avion cu pasageri care a aterizat pe pistă aparţinând companiei aeriene TAROM.
Aeronava a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.
Inaugurarea a avut loc în prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, desemnat ministru al Dezvoltării, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, precum şi a altor oficialităţi.
Aeroportul este unul ultra-modern, fiind singurul din Europa de Sud-Est în care traficul este monitorizat şi controlat dintr-un turn virtual.
"Trăim astăzi, împreună, un moment de împlinire şi de mare bucurie: după multe decenii de aşteptare, primul avion aterizează pe aeroportul de la Braşov. Un aeroport modern, pe care noi, administraţia judeţeană, l-am construit de la zero. Nu mă feresc să spun că este un eveniment istoric pentru judeţul nostru şi, de ce nu, pentru România. În primul rând fiindcă demonstrează că se poate şi la noi şi că se poate PRIN NOI ÎNŞINE, aşa cum spune deviza liberală (...) În 2016, când am fost ales pentru prima dată preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, aveam în minte şi am pus pe hârtie o strategie de dezvoltare axată pe trei direcţii principale: construcţia Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, investiţii masive în sistemul de sănătate braşovean, precum şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Judeţean (...) Consider că mi-am îndeplinit angajamentele majore luate faţă de braşoveni (...) A venit momentul în care predăm aeroportul managerilor şi beneficiarilor săi. Vă mărturisesc că sunt emoţionat, simt că se încheie o etapă extrem de importantă în viaţa şi în cariera mea. Dar, în acelaşi timp, ştiu că începe o alta, la un nivel diferit, cu noi provocări, noi proiecte, pe care vreau să le duc la bun sfârşit în acelaşi spirit de seriozitate, responsabilitate şi treabă chibzuită care mă caracterizează. Eu cred că slujind România şi neamul românesc în acest fel avem şansa să lăsăm ceva bun în urma noastră, pentru generaţiile viitoare", a scris Adrian Veştea, pe pagina sa de Facebook, notează Agerpres.

Ministrul Grindeanu: Sunt convins că Aeroportul Braşov va avea un trafic care să îl ducă într-o zonă de profitabilitate

"Sunt convins că Aeroportul Internaţional Braşov va avea un trafic care să îl ducă într-o zonă de profitabilitate", a declarat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la inaugurarea oficială a aeroportului.
"Este al 13-lea aeroport administrat de consiliile judeţene. Sunt convins că este un număr cu noroc şi sunt convins că Aeroportul Braşov, în anii viitor, va fi un aeroport care avea un trafic care să îl ducă într-o zonă de profitabilitate. Pentru că ştiu cu ceea ce se confruntă celelalte aeroporturi aflate în administrarea autorităţilor locale şi cât se străduiesc să asigure trafic, astfel încât să treacă pe profit. Aeroporturile nu au culoare politică, cum nu au nici autostrăzile cum nu nici celelalte tipuri de transport", a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a subliniat că în mandatul său din Guvernul Ciucă, Aeroportul Braşov a fost certificat internaţional.
Joi, o cursă Tarom la bordul căreia s-au aflat preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ambasadorii Marii Britanii şi Franţei la Bucureşti, precum şi alţi demnitari români, a aterizat la ora 8.10 la Braşov, inaugurând astfel aeroportul internaţional.
Aeronava a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.
În cadrul unei ceremonii, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Braşov, potrivit Agerpres.


Articole înrudite