13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Copos: Am fost onorat să rezist atâta în fotbal la un nivel înalt
George Copos: Am fost onorat să rezist atâta în fotbal la un nivel înalt

Fostul finanţator al clubului Rapid între 1993 şi 2013, George Copos, a declarat, într-un interviu exclusiv acordat Agerpres, cu ocazia centenarului echipei de fotbal Rapid, care va fi sărbătorit la 25 iunie 2023, că a fost onorat să reziste o perioadă atât de lungă în fotbal la un nivel înalt.
El a afirmat că nu se gândea în 1993 că va conduce destinele clubului giuleştean timp de 20 de ani.
Copos şi-a amintit că în perioada respectivă fotbalul românesc avea investitori importanţi, lucru care nu se mai întâmplă astăzi. De altfel, în opinia sa, absenţa finanţatorilor privaţi reprezintă una dintre cauzele decăderii fotbalului de la noi.
"Normal că nu mă gândeam la aşa ceva în perioada de început (n.r. - că va rămâne 20 de ani). Nu pot să nu remarc însă că, până de curând, când a atins cifra şi Gigi Becali la Steaua/FCSB, am fost cel mai longeviv investitor, acţionar, patron, cum vreţi să-i spuneţi, din fotbalul românesc. Nu cred că a mai stat cineva 20 de ani la un club de la noi. Dar eram mai mulţi pe vremea aceea... Becali, grupul celor de la Dinamo, Badea, Borcea, Cohn, Neţoiu, la Vaslui era marele Porumboiu, la Timişoara marele Iancu, cei doi Nicolae, de la Astra şi de la Braşov, (Gheorghe) Ştefan, Bosânceanu, (Viorel) Păunescu, oameni grei tare... Acum, cred că numeri investitorii pe degetele de la o mână! Poate că şi de aceea fotbalul românesc a ajuns azi atât de jos. Am fost onorat să rezist atâta vreme în fotbal la un nivel înalt", a afirmat fostul patron al clubului Rapid.


Articole înrudite