03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ai geamurile maşinii murdare? Rişti amenzi de peste 1.000 de lei!
Ai geamurile maşinii murdare? Rişti amenzi de peste 1.000 de lei!

Şoferii vor fi sancţionaţi, începând din data de 27 februarie 2022, dacă nu menţin curate toate geamurile maşinii cu care circulă, cu amenzi de aproape 1.200 de lei. Aşa prevede ordonanţprin care au fost aduse modificări la Codul Rutier şi care a fost deja publicată în Monitorul Oficial, în urmă cu câteva zile.

Mai exact, din 27 februarie, poliţiştii rutieri vor putea sancţiona “nerespectarea obligaţiei de a menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului”, informează Avocatnet.ro.

Astfel, cei ce vor merge cu geamurile murdare după acea dată vor risca amenzi încadrate în clasa a III-a de sancţiuni (de la şase la opt puncte-amendă), respectiv cuprinse între 870 şi 1.160 de lei.

Actul normativ nu stabileşte clar ce înseamnă ca geamurile să fie murdare, dar ne putem gândi la geamuri acoperite de noroi, praf gros, zăpadă sau orice alte substanţe ce, odată depuse pe geamuri, restrâng sau estompează vizibilitatea. *sursa foto: botosaneanul.ro


Articole înrudite