22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AVERTIZARE METEO! Viscol şi ninsori abundente, până vineri, în cea mai mare parte din ţară
AVERTIZARE METEO! Viscol şi ninsori abundente, până vineri, în cea mai mare parte din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă, miercuri, 01 februarie 2023, o atenţionare meteorologică, de tip COD GALBEN, de viscol şi ninsori însemnate (foto ↓). Vântul va sufla cu peste 70 de km pe oră, viscolind zăpada. Intervalul menţionat este între 01 şi 03 februarie 2023, timp în care vor avea loc ninsori abundente.

Meteorologii prognozează ninsori însemnate cantitativ în zona de munte, dar şi vânt puternic, şi câteva judeţe ale ţării. În intervalul menţionat, la munte va ninge însemnat cantitativ, în special în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali.

meteo alert

Precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi abundente de peste 30...40 l/mp, iar stratul depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări de peste 70 de km/oră, iar la peste 1.700 de metri, rafalele vor fi mai intense, de peste 90 de km/oră, iar vizibilitatea va fi foarte scăzută.

Şi Transilvania şi Oltenia sunt vizate de o atenționare COD GALBEN emisă în această dimineaţă de ANM (foto ↑). Pe parcursul zilelor de miercuri şi joi vor fi intensificări ale vântului cu viteze de până la 65 de km/oră, anunţă meteorologii. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, potrivit ANM.


Articole înrudite