25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aveţi grijă de unde mâncaţi pe Litoral! Zeci de restaurante din zone de interes amendate de ANSVSA
Aveţi grijă de unde mâncaţi pe Litoral! Zeci de restaurante din zone de interes amendate de ANSVSA

Inspectorii sanitari veterinari au amendat săptămâna trecută cu 402.000 de lei un număr de 41 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral, din cauza abaterilor de legislaţia privind siguranţa alimentară, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
De asemenea, a fost emisă şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.
Potrivit ANSVA, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare 72 de kilograme de produse alimentare, respectiv carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă şi îngheţată.
Activităţile de control s-au desfăşurat, în perioada 31 iulie - 6 august 2023, în 252 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, localizate în 6 zone de interes turistic de pe litoral.
"În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor", se arată în comunicatul ANSVSA.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite