22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bebeluş mort la o zi după externare
Bebeluş mort la o zi după externare

Este anchetă la Spitalul Judeţean Slatina după ce un bebeluş de 6 luni a murit la câteva ore după ce a fost externat. Copilul internat cu o infecţie respiratorie a fost trimis acasă de medici ca fiind sănătos. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi aşteaptă rezultatele necropsiei, notează digi24.ro.
Apelul la 112 a fost dat chiar de tatăl băieţelului, în noaptea de luni spre marţi.
"La data de 10 ianuarie 2022., în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Bobiceşti, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, judeţul Olt. În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului", a transmis, pentru stirideolt.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.
Cu doar câteva ore înainte, băieţelul fusese externat din Spitalul Judeţean Slatina, unde ar fi primit îngrijiri medicale pentru o infecţie respiratorie. Odată ajuns acasă, copilul părea că se simte bine, a mâncat şi părea vesel. Noaptea, însă, a devenit agitat, iar după două ore a decedat.
Potrivit medicilor, pe perioada internării la Spitalul Judeţean din Slatina, bebeluşul a stat o singură zi la Terapie Intensivă, după care a fost mutat pe Sectia de Pediatrie.
"Copilul de şase luni a fost internat pe 2 ianuarie, prezentarea iniţială a fost pe 26 decembrie la Spitalul Balş, unde fusese diagnosticat cu bronşiolită. Pe 2 ianuarie s-a prezentat iar cu simptomatologie respiratorie, a fost diagnosticat în urgenţă cu rinoadenoidită şi internat la Spitalul Slatina. A stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare şi monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secţie pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie şi aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepţia datei de 5 ianuarie, când a avut o mică decompensare, cu vărsături şi un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză şi nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Aşteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor ţesuturilor ce vor fi prelevate", a declarat, pentru sursa citată, medicul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Slatina.
Trupul bebeluşului a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde medicii legişti vor efectua necropsia, pentru a stabili cauza decesului. În paralel, la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă: foile de observaţii vor fi analizate, iar o parte dintre medicii implicaţi au fost deja audiaţi.
Poliţiştii continuă cercetările într-un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Articole înrudite