25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În comuna vâlceană Racoviţa, una din două persoane primea ajutor social pe nedrept, iar în comuna Bălăciţa din Mehedinţi au fost depistate nereguli la toate cele 106 dosare controlate. În multe cazuri, cei care primeau ajutoare sociale nu o duceau rău deloc. În timpul controalelor, autorităţile au fost surprinse să descopere că asistaţii social aveau vile şi maşini de lux.Aceştia nu se tem deloc de lege, ci sunt chiar revoltaţi când sunt anunţaţi că nu vor mai primi banii. "Numai mie mi-ai tăiat socialul, că-s bolnavă. Să dea Dumnezeu să tremuri şi tu ca mine, uite aşa" a spus o localnică din Vâlcea. În comuna vâlceană Racoviţa, una din două persoane primea ajutor social pe nedrept.
Terorizati de scandalul iscat, unii dintre funcţionari şi-au dat demisia. "Colega, asistenta socială îşi depuse cererea de demisie. Nu este posibil, ameninţaţi, înjuraţi, batjocoriţi, nu ştim ce să mai facem cu aceste persoane", a spus o angajată.
Autorităţile au depistat mai multe persoane care primeau ajutoare sociale, în timp ce câştigau bani frumoşi în străinătate în comuna Bălăciţa din Mehedinţi. "Din cele 106 dosare controlate, toate 106 prezintă nereguli. Vreau sa vă spun că prejudiciul este de peste un miliard de lei vechi până la aceasta oră. Ce voi face? Poliţia, parchet pentru abuz în serviciu primarului pentru fals şi uz de fals" a spus prefectul din Mehedinţi, Ion Mâţu.
În judeţul Bistriţa-Năsăud aproape 300 de ajutoare sociale au fost suspendate. "Prin sondaj au fost verificate 379 de dosare, din care 292 au fost suspendate'', a spus prefectul din Bistriţa Năsăud, Cristian Florian.
În Dolj, 40% dintre persoanele verificate primeau ajutor social ilegal. Unii dintre ei aveau chiar vile impunătoare şi maşini de lux. "Sunt persoane sau familii care locuiesc în case cu etaj, termopane, străzi pavate cu pavele, unele familii au adevarate parcuri auto in interior", a explicat director coordonator ITM Dolj, Cătălin Mohora.
Controalele inspectorilor ITM vor continua.


Articole înrudite