24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cel mai mic telefon din lume descoperit într-o celulă dintr-un penitenciar din România
Cel mai mic telefon din lume descoperit într-o celulă dintr-un penitenciar din România

Supraveghetorii de la un penitenciar din România au descoperit un telefon foarte mic ascuns într-o ciocolată. O femeie a încercat să îi transmită telefonul fiului ei, care era închis pentru mai multe fapte. Audiată de poliţişti, femeia a declarat că, înainte de a merge la închisoare să îl viziteze pe fiul său, împreună cu soţia acestuia, s-a întâlnit la un mall cu o persoană de sex bărbătesc, „a cărei identitate nu o cunoaşte şi care i-a înmânat o sacoşă din rafie pentru a o duce unei persoane private de libertate, care se afla în Penitenciarul Aiud, împreună cu fiul ei’’, relatează Botosaneanul.ro.
Telefonul are doar 7 centimetri lungime, de aceea poate fi ascuns cu uşurinţă. Zanco Fly are un display de 0,66” şi pune la dispoziţie câteva funcţii numai bune pentru viaţa din spatele gratiilor. Este dotat şi cu voice changer, adică un filtru care face vocea să sune robotic, de nerecunoscut. Acest lucru este perfect pentru păstrarea anonimatului. Telefonul are dimensiunea unei chei de maşină, ceea ce face să poată fi ascuns cu uşurinţă.
Femeia a spus că în sacoşa respectivă erau fructe, însă nu a verificat conţinutul acesteia şi nu a ştiut că în pachet era un telefon mobil. Anchetatorii au crezut, în final, varianta femeii şi au clasat dosarul penal, potrivit Ziare.com
Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus, clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunii de către femeie. Între timp, deţinutul a fost eliberat, astfel încât şi acesta a scăpat de un nou dosar. În final, Judecătoria Aiud a dispus confiscarea specială a telefonului, care va fi distrus.


Articole înrudite