Compania aeriană românească Blue Air a depăşit pragul de 5 milioane de pasageri

 
Marți, 23 Ianuarie 2018 00:26
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2017, Blue Air a transportat 5,06 milioane de pasageri, cu 70% mai mult faţă de anul anterior şi peste estimările iniţiale, se arată într-un comunicat transmis de compania aeriană.
„Creşterea este şi mai spectaculoasă dacă o raportăm la anul 2015, când a transportat puţin peste 2 milioane de pasageri”, se menţionează în comunicat.
„Am reuşit să avem un record şi la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, şi peste 700 de curse charter. Pasagerii noştri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Şi, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziasm o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.
Creşterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriană românească a crescut numărul de rute interne, frecvenţa acestora, dar şi legăturile directe între litoral cu o parte dintre oraşele mari din România. Anul trecut a fost lansată baza de la Constanţa, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris Beauvais şi Timişoara. În acelaşi timp, Blue Air a mai venit cu următoarele noutăţi pe bazele din România: de la Iaşi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenţa şi Glasgow; de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa şi Tel Aviv; de la Bucureşti au fost inaugurate curse spre Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.
Blue Air a crescut şi numărul de rute externe. A fost inaugurată şi o bază nouă, în Italia, la Alghero - cea de-a noua bază din portofoliul companiei.
Totodată, Blue Air menţionează comanda celor 12 avioane Boeing 737 MAX 8 lansată în 2017. „Blue Air va deveni, astfel, primul operator de Boeing 737 MAX din România. Noile aeronave se vor alătura flotei începând cu vara anului 2019.
„Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe o investiţie puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern şi extern”, a mai spus Gheorghe Răcaru.
Blue Air şi-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu