Crucea Roşie afirmă că este pregătită să coordoneze vineri evacuarea civililor din Mariupol Recomandat

Joi, 31 Martie 2022 13:31
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) se îndreaptă către oraşul ucrainean Mariupol cu ajutoare umanitare şi sunt pregătite să evacueze civilii, a declarat joi ICRC, potrivit Reuters.
Ewan Watson, purtător de cuvânt al ICRC, a afirmat că Ucraina şi Rusia trebuie să cadă de acord asupra termenilor exacţi ai operaţiunii, care este prevăzută pentru vineri, adăugând că ''zeci de mii'' de vieţi depind de succesul operaţiunii.
''Din raţiuni logistice şi de securitate, vom fi pregătiţi să conducem operaţiunea de trecere sigură mâine, vineri, cu condiţia ca toate părţile să cadă de acord asupra termenilor exacţi, printre care traseul, momentul începerii şi durata'', a explicat Watson pentru agenţia de presă britanică.
Mariupol, cu o populaţie înainte de război de 400.000 de locuitori, a fost un punct strategic important încă de la începutul invaziei militare ruse, în urmă cu cinci săptămâni, oraşul fiind bombardat constant.
Încercările repetate de a organiza evacuarea civililor din Mariupol prin coridoare sigure au eşuat până acum, părţile ucraineană şi rusă acuzându-se reciproc. Rusia neagă că acţiunile sale contra Ucrainei au ca ţintă civilii. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu