24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Funcţia publică de inspector guvernamental va fi desfiinţată, conform prevederilor din proiectul de lege privind completarea şi modificarea Statutului funcţionarilor publici, aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
"Persoanele care au, în prezent, această calitate rămân în continuare înalţi funcţionari publici şi vor intra într-un corp de rezervă. De aici pot fi selecţionaţi pentru a ocupa o poziţie care necesită calitatea de înalt funcţionar public sau pot merge pe o poziţie inferioară, dacă doresc şi solicită acest lucru", a menţionat oficialul guvernamental.
Potrivit Ioanei Muntean, la Secretariatul General al Guvernului sunt, în prezent, 77 de posturi de inspector guvernamental, 10 suspendate, două detaşate, iar 8 posturi vacante. Costurile totale pentru bugetarea acestor posturi, în 2010, au fost de aproape 5 milioane de lei, din care suma destinată salariilor, primelor de vacanţă şi plăţii celui de-al 13-lea salariu a fost de 3,642 milioane lei, fondurile pentru deplasări la domiciliu, sume forfetare, etc au fost de 350.000 lei, iar contribuţiile angajatorului reprezentau aproximativ un milion de lei. "Pentru 2011 putem spune că cheltuielile cu activitatea inspectorilor guvernamentali ar fi fost comparabile cu cele de anul trecut", a menţionat purtătorul de cuvânt.
De asemenea, în prevederile proiectului de lege menţionat se stipulează şi descentralizarea concursurilor pentru posturile de conducere din administraţia locală, care, potrivit legislaţiei aflată în vigoare, sunt organizate la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Articole înrudite