14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grad de ocupare 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în minivacanţa de 1 Decembrie
Grad de ocupare 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în minivacanţa de 1 Decembrie

Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate, în minivacanţa de 1 Decembrie, în proporţie de 100%, arată datele publicate, luni, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.
În acelaşi timp, gradul de ocupare pentru Câmpina şi Breaza a fost tot de 100%.
Potrivit sursei citate, cu ocazia acestei minivacanţe, s-a deschis oficial sezonul de schi la Azuga, respectiv la Sorica pentru începători (deservită de bandă) şi la Cazacu pentru începători (deservită de babyschi). De asemenea, din 30 noiembrie, în staţiunea Buşteni, a devenit funcţională pârtia de săniuţe.
"Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate în această minivacanţă în proporţie de 100%. Unităţile de cazare ale membrilor APDT Prahova au fost ocupate în proporţie de 100%. La Sinaia, programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a fost următorul: Joi, pe 30 noiembrie, a început ultima ediţie de bucurie creativă şi cu gust din acest an a festivalului 'Happy market'. În cadrul festivalului au fost organizate spectacole cu tineri cântăreţi talentaţi, magician, figurine din baloane, jocuri şi concursuri. Festivalul s-a încheiat duminică, pe 3 decembrie. Pe 1 Decembrie, au avut loc o serie de manifestaţii cu ocazia Zilei României, de la ora 12:00 - 'Recital omagial dedicat Zilei Naţionale a României', de la ora 13:00 - 'Concert Ad Libitum Voices', de la 14:30 - Parada Militară pe bulevard, începând cu orele 16:00 au avut loc spectacole pe Esplanada Cazinoului din Sinaia, susţinute de Gelu Voicu, Adriana Deaconu, Ansamblurile Doina Prahovei şi Ciobănaşul de la Munte. Muzeele Peleş şi Pelişor au fost deschise între orele 9:15 şi 16:15 - accesul vizitatorilor fiind gratuit. Pe 2 decembrie, a avut loc, începând cu ora 18:00, concertul 'Nu uita că eşti român', susţinut de Nicolae Furdui Iancu şi ansamblul Crai Nou - intrarea a fost liberă şi s-a desfăşurat la Cazinoul din Sinaia", se menţionează într-un comunicat de presă al Asociaţiei, transmis Agerpres.
În plus, Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti au organizat ceremonii militare şi evenimente dedicate Zilei Naţionale a României, vineri, 1 decembrie 2023. Astfel, începând cu ora 11:00, în rondul din faţa sediului municipalităţii (Piaţa Eroilor nr. 1A), s-au desfăşurat mai multe activităţi festive, menite să marcheze importanţa acestui eveniment naţional. La eveniment au participat oficialităţi locale, parlamentari ai judeţului Prahova, personal militar şi cetăţenii municipiului.
"La finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie 2023, municipalitatea i-a invitat pe ploieşteni să deguste un pahar de vin fiert şi faimoasa fasole cu cârnaţi, la o întrunire publică tradiţională, care a fost organizată în spaţiul parcării dintre Parcul 'Toma Socolescu' şi Palatul Culturii Ploieşti. În seara zilei de 1 Decembrie, începând+ cu ora 18:30, ploieştenii au putea admira un alt moment deosebit şi emoţionant, respectiv o frumoasă ceremonie de retragere cu torţe a trupelor militare, care s-a desfăşurat cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii. Momentele festive ale Zilei Naţionale a României s-au încheiat cu un spectaculos foc de artificii, care a avut loc începând cu ora 19:00, în Centrul Civic al municipiului Ploieşti, zona Parcului 'Toma Socolescu' - Bulevardul Republicii", notează APDT Prahova.


Articole înrudite