14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 2,2 milioane de persoane au tranzitat frontiera în minivacanţa de Sfânta Maria
Peste 2,2 milioane de persoane au tranzitat frontiera în minivacanţa de Sfânta Maria

Peste 2,2 milioane de persoane, români şi străini, au efectuat formalităţile de ieşire şi intrare prin punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanţei de Sfânta Maria (11 - 15 august), cele mai aglomerate fiind la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, informează Poliţia de Frontieră.
"Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând misiuni de supraveghere şi control. În perioada 11-15 august, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 2.275.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 570.000 de mijloace de transport. În ceea ce priveşte tranzitul prin punctele de frontieră, s-a constatat faptul că numărul de persoane a crescut cu 24%, în timp ce numărul turismelor a crescut cu aproximativ 29% faţă de perioada similară din 2022", a anunţat într-o conferinţă de presă Alexandra Găvan, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.
Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile aproximativ 857.000 de persoane cu 273.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare. Valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi la graniţa cu Bulgaria, care a fost tranzitată de 597.000 de persoane şi 184.000 de mijloace de transport, dar şi în punctele aeroportuare, pe unde au efectuat formalităţile de frontieră 391.000 de persoane.
Tot acum, poliţiştii de frontieră au constatat 362 de infracţiuni şi contravenţii, au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de peste 3 milioane lei şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 262.000 lei.
De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţara a 91 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 115 cetăţeni români din diferite motive legale, scrie Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite