20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
IGPR: Peste 2.000 de sancţiuni pe autostrăzi aplicate şoferilor care nu au respectat legislaţia
IGPR: Peste 2.000 de sancţiuni pe autostrăzi aplicate şoferilor care nu au respectat legislaţia

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat, în perioada 27 februarie - 6 martie, 2.006 sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia rutieră, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.
"Astfel, au fost aplicate 581 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 242 celor care nu foloseau centura de siguranţă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, Agerpres.
De asemenea, au fost aplicate 40 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 23 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 367 pentru nerespectarea OG nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
Poliţiştii au aplicat nouă sancţiuni persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 28 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, zece pentru depăşiri neregulamentare, două pentru mers pe sens opus şi trei pentru conducere agresivă.
"Poliţiştii au reţinut 120 de permise de conducere, dintre care 71 pentru viteză, nouă pentru alcool şi două pentru infracţiuni. Totodată, au fost retrase 64 de certificate de înmatriculare şi constatate nouă infracţiuni", arată sursa citată.
Acţiunile poliţiştilor Brigăzii Autostrăzi vor continua şi în perioada următoare.


Articole înrudite