02 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Interpretul Petrică Mâţu Stoian a murit la doar 61 de ani
Interpretul Petrică Mâţu Stoian a murit la doar 61 de ani

Interpretul de muzică populară Petrică Mâţu Stoian a murit sâmbătă seara la spitalul din Reşiţa după ce a suferit un şoc septic. Medicii au declarat că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dăr că a trecut prin boală şi făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată.

”Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie şi a decedat în urma unui şoc septic. Şocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat la România TV dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, tot el fiind cel care a precizat că Mâţu Stoian ar fi fost vaccinat complet.

„Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (...). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a mai declarat directorul medical al SJU Reşiţa, potrivit Agerpres.

 

Mâţu Stoian era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la inimă. Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

 

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (...) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Publicaţia locală Reper24.ro scrie despre Mâţu Stoian că a ajuns la Spitalul Judeţean de la Clinica privată cu ambulanţa, după ce s-a observat că acesta a început să scuipe sânge.

 

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanţa şi a fost adus la UPU Reşiţa. Pentru că avea saturaţie de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secţia de ATI şi a fost intubat“ a pentru Reper24 Dr. directorul medical al Spitalului Judeţean din Reşiţa.

 

Petrică Mâţu Stoian avea 61 de ani.

Articole înrudite