05 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Kaufland retrage un suc de mere care prezintă riscuri pentru sănătatea consumatorilor
Kaufland retrage un suc de mere care prezintă riscuri pentru sănătatea consumatorilor

Reţeaua de magazine Kaufland a anunţat că retrage voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, un produs care s-a dovedit că are o depăşire a valorii admise de patulină.
Această rechemare vizează exclusiv produsul „Vreau din România - Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declaraţiei producătorului SC Mărul Argintiu SRL.
„În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depăşire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătăţii şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacţionat fără întârziere şi a retras de la comercializare produsul în cauză”, se arată într-o informare adresată consumatorilor.
Articolul menţionat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17.03.2022 - 03.05.2022.
Astfel, clienţii care au achiziţionat produsul mai sus menţionat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu îl consume.
Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Kaufland îşi cere scuze clienţilor pentru situaţia creată.
Patulina este un metabolit secundar produs de o serie de specii de fungi. Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe, legume, cereale şi alte alimente mucegăite, cu toate acestea sursa majoră de contaminare constituind-o merele şi produsele din mere.

Articole înrudite