16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mesaje de Sf. Mihail şi Gavriil
Mesaje de Sf. Mihail şi Gavriil

Sfinţii Mihail şi Gavriil se sărbătoresc marţi, 8 noiembrie. Este o zi specială pentru toţi cei care poartă numele Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela. Peste un milion de români se numesc astfel, aşa că ţi-am pregătit câteva mesaje speciale pentru apropiaţii tăi de ziua lor onomastică.

Sfinţii Mihail şi Gavriil – cine au fost

Cei doi sfinţi sunt recunoscuţi şi ca arhangheli. Sfântul Mihail este conducătorul armatei de îngeri, în timp ce Sfântul Gabriel este cel care a anunţat-o pe Fecioara Maria că va concepe şi va deveni mama lui Iisus. De asemenea, Sfântul Gabriel le-a adus Sfintei Ana şi Sfântului Ioachim vestea conceperii Fecioarei Maria.
Se spune că Sfântul Mihail poartă cheile Cerului şi veghează asupra bolnavilor, la căpătâiul patului, dacă sunt sortiţi să moară, sau la picioarele lor, dacă sunt sortiţi să trăiască.
În calitate de arhangheli, atât Sfântul Mihail, cât şi Sfântul Gabriel asistă la Judecata de Apoi, sunt patronii caselor, ard păcatele pe care oamenii le acumulează şi, prin post, le purifică conştiinţa.
Potrivit obiceiului popular, în ziua de Sfântul Mihail şi Sfântul Gabriel, se aprind lumânări atât pentru cei vii, cât şi pentru cei morţi care au trecut în nefiinţă sau în condiţii cumplite.

Ce nume se sărbătoresc de Sfinţii Mihail şi Gavriil

Mihail
Mihai
Gabriela
Gabriel
Mihaiela
Mihăiţă
Mişu
Mişa
Mihuţ
Mihalache
Mihăilă
Mihnea
Mihu
Mihalcea
Miki
Gavrilă
Gabi
Găbiţă
Găbiţa
Micaela
Micai
Gavril

Mesaje pentru Mihai/Mihaela de Sfinţii Mihail şi Gavriil

Fie ca Sfinţii Mihail şi Gavriil să îşi răsfrângă binecuvântările asupra ta astăzi şi întotdeauna. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

De ziua ta onomastică, îţi doresc toată fericirea din lume, pentru că eşti un prieten minunat. Îţi doresc o zi superbă de Sfinţii Mihail şi Gavriil! La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Fie ca această zi să-ţi dăruiască fericire dincolo de orice imaginaţie. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

La mulţi ani de ziua numelui pentru minunata mea prietenă. Fie ca tu să fii binecuvântată cu toate lucrurile din această lume care te fac fericită şi care aduc pace în viaţa ta. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Astăzi este ziua numelui tău. Sper să te bucuri la maxim de această zi specială a ta. Fie ca niciodată să nu cedezi în faţa a ceva care te-ar împiedica să trăieşti la maximum. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

O zi a numelui fericită, draga mea prietenă/dragul meu prieten. Îţi mulţumesc că îmi eşti alături mereu. Fie ca bunul Dumnezeu să continue să-şi reverse binecuvântările Sale divine asupra ta. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Astăzi este ziua numelui tău. Sper să ai cea mai frumoasă zi. Sfântul al cărui nume îl porţi să te ocrotească în fiecare zi!  La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

La mulţi ani de ziua numelui pentru persoana mea preferată. Fie ca toate cele bune să-ţi umple inima de fericire. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Sunt mai mult decât mândru/mândră să te numesc prieten. Sfinţii Mihail şi Gavriil să te ajute şi să te protejeze toată viaţa! La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Îţi doresc o zi plină de momente preţioase şi amintiri pe care să le preţuieşti toată viaţa. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Există multe nume în acestă lume, dar doar al tău mă face să simt dragoste nemărginită! La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

O zi a numelui binecuvântată! Îţi doresc multă sănătate şi fericire. în această zi. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

La mulţi ani de ziua numelui! Îţi doresc ca norocul şi sănătatea să te călăuzească în toate zilele ce vor urma! Îţi doresc să ai un suflet curat, să nu te înclini niciodată şi să-ţi porţi cu mândrie numele de acum! La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Îţi doresc din tot sufletul tot ce-i mai frumos în viaţă. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

La mulţi ani de ziua numelui! Îţi urez sănătate – pentru că nu se poate trăi fără ea, fericire – pentru că fără ea te pierzi.

iubire – pentru că ea face ca pământul să se învârtă. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

La mulţi ani de ziua numelui! Numele tău sfânt să îţi poarte noroc oriunde ai merge. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Îţi doresc ca sufletul tău să fie plin de bucurie. Îţi doresc să ai încântare şi vise. Bucură-te de această zi specială! La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Ai un nume care pentru mine înseamnă bucurie, fericire şi iubire. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Pentru cel mai bun prieten al meu: numele tău este ca multe altele, dar tu eşti o persoană unică. La mulţi ani, Mihai/Mihaela!

Să rămâi mereu la fel, pentru că eşti o persoană specială! La mulţi ani de ziua numelui, Mihai/Mihaela!

Mesaje pentru Gabriel/Gabriela de Sfinţii Mihail şi Gavriil

Îţi doresc ca cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La multi ani, Gabriel/Gabriela!

Fie ca Sfinţii ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Ai un nume binecuvântat. Poartă-l cu mândrie. La mulţi ani!

De Sfinţii Mihail şi Gavriil, îţi doresc să-ţi fie plină de realizari şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani, Gabriel!

Îţi doresc din adâncul sufletului numai bine. Sănătate, fericire şi împlinirea celor mai ascunse dorinţe din sufletul tău! La mulţi ani de ziua numelui!

Îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani de ziua numelui, Gabi!

Îţi urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină şi tot ceea ce este mai pur şi mai luminos. La mulţi ani, Gabriel/Gabriela!

Cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavriil, îţi doresc să îţi sărbătoreşti ziua de nume înconjurat de sănătate, fericire şi de privirile pline de iubire ale celor dragi ţie!

Sper să ai o zi a numelui la fel de colorată precum îţi e viaţa! Aduci bucurie tuturor celor din jur! La mulţi ani!

De Sfântul Mihail şi Gavriil, fie ca cei dragi să te înconjoare cu caldura sufletelor, iar fericirea să te ia în braţele ei în acest moment special! La mulţi ani!

La mulţi ani, de Sfinţii Mihail şi Gavriil! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu!

Îngerul Gavriil, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine La mulţi ani!

Arhanghelul Gavriil să-ţi stea alături mereu, la bine şi la greu, să-ţi lumineze calea şi să-ţi arate destinul. La mulţi ani!

Sfinţii Mihail şi Gavriil să te ajute să îţi împlineşti toate dorinţele! La mulţi ani, de ziua numele!

Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!

De ziua numelui tau, îţi doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să te copleşească La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca macar jumatate din dorintele pe care o sa ti le pui!

Fie ca Sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri! La mulţi ani, Gabi!

La mulţi ani, de Sfinţii Mihail şi Gavriil! Să ai parte de multa sanatate, bucurii şi impliniri.

La mulţi ani, dragul meu Mihai! Ziua numelui tau să-ţi fie luminoasă şi fericită şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta!

O zi frumoasa si o viaţă plină de bucurii! La multi ani de ziua numelui! (sursa viva.ro)


Articole înrudite