Ministerul Educaţiei vrea să micşoreze vacanţa de vară Recomandat

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 13:22
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o emisiune tv, că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi şi că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor venind cu argumente în acest sens.
„Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a declarat ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.
Sorin Cîmpeanu a adăugat că în interiorul sistemului de educaţie există „o rezistenţă” faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu