22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ninsori, în weekend, în România
Ninsori, în weekend, în România

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au anunţat primele ninsori în România. Specialiştii susţin că temperaturile vor scădea brusc în unele zone. Un alt val de căldură va marca a doua jumătate a săptămânii în curs, dar mai apoi mercurul urmează să scadă din termometre. De asemenea, experţii au subliniat că va ploua în cea mai mare parte a teritoriului, notează playtech.ro.

Prognoza ANM: Sunt anunţate primele ninsori din România!

A doua jumătate din această săptămână va fi călduroasă, dar după urmează ca vremea să se răcească brusc. De asemenea, specialiştii anunţă ploi în cea mai mare parte a teritoriului, iar în zona montană înaltă vor fi posibile primele ninsori din acest sezon rece.
Teritoriul României se află în sectorul cald al unui ciclon aflat cu centrul deasupra Peninsulei Scandinave. După deplasarea sa spre est, va pătrunde o masă de aer rece care o să se resimtă puternic în această perioadă. Temperaturile vor fi ridicate în cursul zilelor de joi şi vineri în sudul ţării, iar în weekend începe vremea rece accentuată în urma pasajului unui front atmosferic.
Cele mai ridicate cantităţi de precipitaţii se înregistrează de multe ori în aceste situaţii în jumătatea de nord-vest a ţării şi în special în zonele de munte şi deal din Maramureş şi Carpaţii Occidentali. Experţii avertizează ploi şi în celelalte regiuni, alături de posibile furtuni şi ploi torenţiale.
Vremea va continua să se răcească treptat şi în cursul săptămânii viitoare, iar temperaturile maxime se vor menţine în general sub 20 de grade Celsius, mai ales în nord, centru şi nord-vest. Este posibil ca în unele zile maximele să nu depăşească 12-13 grade Celsius în Transilvania, Maramureş şi în nordul Moldovei.

Director ANM: Avem o toamnă a alternanţelor meteorologice!

Cerul va fi mai mult noros pe toată această perioadă şi sunt aşteptate ploi la alte intervale. În zona montană o să ningă temporar în special la peste 2.000 de m. S-ar putea semnala lapoviţe şi ninsori tranzitorii şi la altitudini mai mici de până la 1.500 - 1.600 de m.
„Avem o toamnă a alternanţelor meteorologice cu zile mai răcoroase, urmate şi de zile în care temperaturile să se apropie într-adevăr de pragul unei zile de caniculă”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.
„Este prematur să ne expunem asupra iernii, cert este că avem informaţii până la jumătatea toamnei pentru că actualizarea prognozelor aduce date până în jur de 10 octombrie şi vorbim până atunci de o a doua jumătate a lunii septembrie cu alternanţe de zile mai călduroase, urmate de zile în care temperaturile să caracterizeze o vreme răcoroasă”, a mai spus directorul ANM.


Articole înrudite