24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, pentru "Adevărul", răspunzând unei întrebări, că a perceput ca pe un ordin afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de liderii care nu apără partidul, fostul ministru de Interne menţionând că el nu primeşte ordine şi că a luptat mereu pentru PDL, transmite Mediafax.
Vasile Blaga a explicat că experienţa pe care o are în partid îl îndreptăţeşte să refuze "ordinele", chiar şi pe cele din partea şefului statului.
"Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime în partid încât să mai ţin cont de sfaturile cuiva. Eu în tranşee am fost mereu", a declarat Blaga.
Întrebat dacă a perceput "apostrofările" prezidenţiale ca pe un "ordin", fostul ministru de Interne a răspuns "da" fără ezitare. În ceea ce priveşte posibila sa candidatură la şefia partidului, Vasile Blaga a spus că se află încă în faza de evaluare.
"Mă gândesc, tot timpul am făcut-o, dar o să decid la momentul potrivit, depinde şi de colegi, de susţinerea pe care aceştia ar fi dispuşi să mi-o acorde", a arătat fostul ministru.
Preşedintele Băsescu a criticat, luni seară, la întâlnirea cu parlamentarii PDL, modul în care este apărată public situaţia formaţiunii de către liderii acesteia. Băsescu i-a criticat pe "greii" partidului pentru faptul că nu apără public formaţiunea, menţionând că "stelele partidului stau bine ascunse în tranşee, ca să nu-i atingă vreun glonţ". De asemenea, şeful statului le-a recomandat democrat-liberalilor care merg la diverse posturi de televiziune pentru a apăra partidul să se documenteze în prealabil.
Liderii PDL Adriean Videanu, Ioan Oltean, Cezar Preda şi Valeriu Tabără au declarat, întrebaţi de MEDIAFAX, că nu ştiu la cine s-a referit şeful statului când a reproşat conducerii PDL că "stelele partidului" stau ascunse în tranşee şi nu iau public apărarea formaţiunii.

Articole înrudite